Asansör Kullananlar Dikkat!

Asansör Kullananlar Dikkat!

Gündem Yayın: 16 Kasım 2023 - Perşembe - Güncelleme: 16.11.2023 14:23:00
Editör -
Okuma Süresi: 1 dk.
Takip EtGoogle News

Batman Belediyesi, kent merkezinde asansörlü binaların rutin kontrolünü yıl boyunca aralıksız gerçekleştiriyor.

Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü, asansörleri güvenlik seviyesine göre renkli etiket yapıştırarak, bina yönetimini gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarıyor. Yılda 1 defa yaptırılmasının zorunlu olduğu asansör muayenesinin vatandaşın can ve mal güvenliği açısından oldukça önemli olduğunu belirten yetkililer, 4 ayrı rengin açıklamasını da vatandaşlarla paylaştı.

YILDA BİR KEZ MUAYENE YAPILMALI

Konu hakkında bilgi veren Yapı Kontrol Müdürlüğü: “Batman kent genelinde 3 binin üzerinde asansörlü bina var. Olası can ve mal kaybının önüne geçmek için sıkı denetimlerimizi sürdürmekteyiz. Asansörlerde yaptığımız periyodik kontrollerde; apartman yönetici ve sakinlerine rapor sunarak gerekli eksiklik ve arızaların giderilmesini sağlıyoruz. Denetimlerimizle, asansör firmaları ve yetkili asansör muayene kuruluşlarını da özverili çalışmasını sağlayıp, olası kazaları önüne geçmeyi hedefliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.