Toplu balık ölümlerine dikkat çekildi

Toplu balık ölümlerine dikkat çekildi

Gündem Yayın: 07 Kasım 2023 - Salı - Güncelleme: 07.11.2023 14:26:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, baraj gölü kıyısına vuran toplu balık ölümlerinin tam bir katliam olduğunu belirtti.

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği olarak bugün bize duyarlı çevre dostları tarafından ulaştırılan bir video nedeniyle kahrolduk diyen Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa “Batman Üniversitesi Batı Raman yerleşkesinden Kantar Köprüsüne kadar geniş alanda baraj gölü kıyısına vuran toplu balık ölümleri tam bir katliamdır. Edindiğimiz bilgilere göre kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından gerçekleştirilen toplu balık ve su altı canlı katliamı konusunda halkımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bu katliam aynı zamanda bir halk ve çevre sorununa da neden olacaktır. Kimyevi ilaçlarla topluca öldürülen balıkların halk sağlığına mutlaka ciddi olumsuz yansımaları olacaktır. İl Sağlık ve Tarım Müdürlüğü yetkililerini Kantar Köprüsü ve çevresinde araştırmaya, balıkçıları da kendi menfaatleri için bu yöntemlere başvuranlar varsa onları tespite çağırıyoruz. Batman Jandarma çevre timlerini, DSİ yetkilileri ile çevredeki köy muhtarları ve halkımızı bu konuda duyarlı olmaya ve bu alçaklığı yapanları açığa çıkarmaya ve adalete teslim etmeye davet ediyor, bundan sonra böyle yapmaya yeltenecekler için de duyarlılığa çağırıyoruz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.