Batman Belediyesi iddiaları yalanladı

Batman Belediyesi iddiaları yalanladı

Gündem Yayın: 23 Ekim 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 23.10.2023 17:26:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

HEDEP Batman Milletvekillerinin TBMM’ye sundukları Batman Belediyesinin borçlanma ve icraatlarını meclis araştırma komisyonu kurulması önergesiyle ilgili Batman Belediyesinden açıklama yapıldı.

HEDEP Batman Milletvekilleri Mehmet Rüştü Tiryaki ve Zeynep Oduncu ile DBP Eş Genel Başkanı ve Batman Milletvekili Keskin Bayındır, geçtiğimiz günlerde Batman Belediyesi kayyum yönetiminin icraatlarına ilişkin meclis araştırma komisyonu kurulması amacıyla önerge verdi. Önergeye ilişkin Batman Belediyesinden basın açıklaması yapıldı.

“BORÇLAR HDP YÖNETİMİNİN BORÇLARIDIR”

Batman Belediyesinden yapılan açıklamada, “İddia edildiği gibi bu borç, kayyımların yaptığı bir borç olmayıp bilakis HDP yönetimlerinin yapmış olduğu borçlardır. Kayyımlar öncesi malum yönetimlerin 19.02.2008 tarihinde “Batman İçme Suyu ve Kanalizasyon Projesi” için Almanya Yatırım Bankası KFW ve Avrupa Yatırım Bankası EIB’den almış olduğu 24 yıl vadeli yaklaşık 34 Milyon Euro krediden kalan dış borç’tur. Kayyımlar, Batman Belediyesini % 115'lik borç stoku ile devralmış olup an itibari ile bu oranı % 35 seviyesine indirmiştir. Yapılan beyanatlar yalan ve iftira kampanyasının devamından başka bir şey değildir” denildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.