“Düzenleme tekrar gözden geçsin”

“Düzenleme tekrar gözden geçsin”

Gündem Yayın: 30 Mart 2023 - Perşembe - Güncelleme: 30.03.2023 16:38:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Sağlık-Sen Batman Şubesi Yönetim Kurulu adına Başkan İbrahim Halil Dursun, KHK’da değişiklik yapılmasına dair Kanun Teklifinin 23. Madde ve alt düzenleme metinlerine itiraz ettiklerini söyledi.

Dursun, “Edindiği bilimsel bilgiyi, kanıta dayalı tıp çerçevesinde ve etik ilkelere bağlı kalarak uygulamalara aktaran ve sağlık hizmetini en iyi şekilde sunmanın telaşıyla çabalayan başta hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızın; bu tarz engelleyici, sınırı belirsiz, geniş ifadeler içeren ve cezaların kapsamını genişleten düzenlemeler karşısında mesleklerini hakkıyla icra edemeyecekleri ve haklı bir üzüntü yaşayacakları düşünülmektedir. Tıp uygulamalarında ve diğer hizmet sunumlarında tedirginliğe, güvensizliğe, sorumluluk bilincini hırpalamaya ve de sağlık uygulamalarında total hizmet kalitesinde düşüklüğe sebebiyet vermesi muhtemel bu düzenlemenin tekrardan gözden geçirilmesini, metnin ilgili yerlerinin değiştirilmesini, ihtiyaç duyulan maddenin veya uygulamaların net olarak belirtilmesini talep ediyoruz. Konu hakkında girişimlerimizin başlatıldığını, itirazlarımızın sendikal yollardan ilgili mercilere iletileceğini ve konu hakkında tüm mecralarda gündem oluşturulmaya çalışılacağını kamuoyuna saygıyla arz ederiz” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.