Mezopotamya’nın kalbi Hasankeyf

Mezopotamya’nın kalbi Hasankeyf

Yaşam Yayın: 21 Ağustos 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 21.08.2023 14:26:00
Editör -
Okuma Süresi: 48 sn.
Takip EtGoogle News

Hasankeyf kadim kültürü, tarihi ve gastronomisiyle ,tur operatörleri başta olmak üzere yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı haline gelecek.

Real Konak Hotel Genel Müdürü Sinan Sarı, Hasankeyf’in geniş bir turizm potansiyeline sahip olduğunu söyledi. 12 bin 500 yıllık tarihinin yanı sıra doğa ve gastronomisiyle de bir cazibe merkezi olduğunu aktaran Sarı, “Doğu ve Güney Doğu Anadolu ‘nun en büyük açık hava müzesi,Zeynel bey Türbesi,Artuklu Hamamı,Hasankeyf Kalesi İmam Abdullah zaviyesi olan Hasankeyf , çok sayıda doğal zenginlikleri, köklü tarihi alanındaki potansiyeliyle her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlama potansiyeline sahip olmasına rağmen turizmde hakkettiği ilgiyi görmemektedir.” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.