150 MİLYON LİRAYA MAL OLAN FABRİKADA 300 PERSONEL İSTİHDAM EDİLECEK

150 MİLYON LİRAYA MAL OLAN FABRİKADA 300 PERSONEL İSTİHDAM EDİLECEK

Teknoloji Yayın: 06 Mart 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 06.03.2024 21:32:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

 

 

150 milyon liraya mal olan ve yaklaşık 300 personelin istihdam edileceği doğu ve güneydoğuda bir ilk olan Biosys fabrika açılışı sonrası fabrika kurucuları aynı zamanda iş insanları  Gökan Celbek,ve Ortağı Cemal Erdoğan’a Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ve Sanayi,Teknoloji Bakanı M. Fatih Kacır,kendilerine teşekkür etti.

 

Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde hizmete giren Türkiye’nin en ileri teknoloji tıbbi üretileceği fabrika olan Biosys’in açıldı. Açılışa Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı M. Fatih Kacır, Bakan Yardımcıları, Batman Valisi Ekrem Canalp ve Milletvekili Ferhat Nasıroğlu yanı sıra kamu kurum müdürleri ve çok sayıda seçkin bir davetli katıldı.

Açılış öncesi Biosys’ fabrika işletme ortakları Celbek ve Erdoğan, gelen misafirlerle tek tek kapıda karşılayıp misafirlerle yakından ilgilendiler.

 

“100 MİLYON DOLARIN DA BU TOPRAKLARDA KALMASINI SAĞLADI”

Açılış öncesi Sanayi ve Teknoloji Bakanı M. Fatih Kacır yaptı. Kacır ,”2012 yılında Ankara'da Bakanlığımız tekno-girişim sermayesi destekleriyle kurulan, TÜBİTAK ve KOSGEB destekleriyle gelişim sağlayan BİOSYS, sağladığımız destekler ve inşa ettiğimiz Ar-Ge ve inovasyon altyapısının imkanlarını en üst düzeyde değerlendirdi. Önemli başarılara imza attı. ASELSAN ve USHAŞ işbirliği ile son 4 yılda 75 milyon dolar ihracatın gerçekleşmesini sağlayan firmamız, ülkemizin ihtiyaç duyduğu sağlık teknolojilerini geliştirerek 100 milyon doların da bu topraklarda kalmasını sağladı. Bakanlığımızın sağladığı can suyu ile hayat bulan ve ülkemizin sağlık teknolojilerinde vizyonu ile hızla büyüyen teknoloji girişimlerine en iyi örnek" dedi.

Bakan Kacır'ın ardından kürsüye gelen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise, açılışı gerçekleştirilen fabrikanın önemine değindi. Bu yıl yatırım teşviklerine 530 milyar lira destek vereceklerini vurgulayan Bakan Şimşek, "Bu organize sanayi bölgesinde birçok fabrikanın açılışında bulundum. Ama bu en anlamlısı. İlk defa Batman'da yüksek teknoloji ürün üretecek bir fabrika açılışı yapıyoruz. BİOSYS gerçekten büyük bir başarı hikayesi. Üretim üssünün Batman'da olması büyük bir gurur kaynağı. Onun için tebrik ediyorum, hayırlı olsun. Bu organize sanayisinde 220 fabrika ya inşaat halinde ya da faal halde. Nereden nereye. 20 yılda Batman sanayileşti, üretiyor, Batman Türkiye'nin önemli bir büyüme motoru işlevi görüyor. Bu çok önemli,” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından dev fabrika Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı M. Fatih Kacır, Bakan Yardımcıları, Batman Valisi Ekrem Canalp ve Milletvekili Ferhat Nasıroğlu,Celbek,Erdoğan ailesi  yanı sıra seçkin bir davetli tarafından açılışı yapıldı.

150 milyon liraya mal olan ve yaklaşık 300 personelin istihdam edileceği doğu ve güneydoğuda bir ilk olan Biosys fabrika Açılış sonrası  kurucusu Gökan Celbek,ve Ortağı Cemal Erdoğan’a Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ve Sanayi, Teknoloji Bakanı M. Fatih Kacır, kendilerine teşekkür etti.

Celbek ve ortağı Erdoğan, açılış programına katılan iki bakana plaket taktim ederek tüm katılımcılara teşekkür etti, ardından program son buldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.