BAKAN ŞİMŞEK, 500 YATIRIMCI DEMEK İSTİHDAM DEMEK

Bakan Şimşek,” Şu anda Batman'da devam eden projelerin toplamı 13,5 milyar lira Çok ciddi bir rakam dedi, ulaştırma bakanı Uraloğlu ise Batman hızla geliştiğini ve nüfus bakımından da hızla artan, ayrıca katma değer üreten bir il, dedi.

Ekonomi Yayın: 18 Kasım 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 18.11.2023 15:55:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

 

 

Sabah erken saatlerinde gelen Hazine ve Maliye Bakamı Mehmet Şimşek ve Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile birlikte bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Batman'a geldi. Batman Valiliğini ziyaret eden Bakan Şimşek ve Uraloğlu, burada düzenlenen il koordinasyon toplantısına katıldı.

Bakan Şimşek ve Uraloğlu, toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek: Son 20 yılda her alanda olduğu gibi ama özellikle de ulaşım altyapıda Batman büyük bir ilerleme sağladığının altını çizdi.

Konuşmasının devamında Bakan Şimşek,” Şu anda Batman'da devam eden projelerin toplamının 13,5 milyar lira Çok ciddi bir rakam. Sadece ulaşım tabii ki konularını bugün ağırlıklı olarak konuştuk ama özellikle Batman'ın önemli bir sanayi üssü olması noktasında da çok ciddi proje ve çalışmalar var,” dedi.

Bakan Şimşeğin ardından konuşan Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise ,”Batman hızla gelişen, nüfusu hızla artan, hızla katma değer üreten bir ilimiz. Biz de ulaştırma adına her türlü ulaşım Modun da Batman'da inşallah geri kalmayacağız. Sayın bakanımızın destekleri ile beraber Cumhurbaşkanımızın iradesiyle beraber inşallah biz Batman'ın ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz,” dedi.

Valilik programı ardından Necat Nasıoğlu Külliyesi içerisinde yapımı tamamlanan Leyla Nasıroğlu Kütüphanesi, Hatice Nasıroğlu Konferans Salonu ve Azze Nasıroğlu Kur'an Kursu ve Taziye evinin açılışını gerçekleştirdi.açılışa Hazine ve Maliye Bakamı Mehmet Şimşek ve Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile birlikte Ak Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ,Ak parti il başkanı Akif Gür,ve çok sayıda kamu kurum müdürleri yanı sıra vatandaşlar katılımıyla açılışını gerçekleştirdi.

Kentte yapılan yatırımlara ilişkin konuşan Bakan Şimşek, "Burası bir ilim irfan merkezi. Biz siyasette insanı merkeze alan bir felsefeye sahibiz. Cumhurbaşkanımızı liderliğinde her zaman milletimizle, insanımıza hizmet etmeyi esas aldık. Bunda da en önemli olan eğitimdir. Çünkü nesillerin dönüştüren ülkeleri başarıya ulaştıran basit formül eğitimdir. Batman'da 20 yılda ortalama 26 kat eğitime eğitim yatırımımız artmış. Öğrencilerimize eğitim desteği babında 35 milyon kitap dağıtıldı,” dedi.

 

Bakan Şimşek Konuşmasının devamında,”Yakında büyükşehir olursanız şaşırmamak lazım Çünkü gerçekten muazzam bir gelişim var. 500 yatırımcı yer bekliyor. 500 yatırımcı demek istihdam demek. Şuanda üzerinde çalıştığımız sanayileri devreye alırsak, sıra bekleyen 500 yatırımcıyı düşünürsek Batman çok önemli bir sanayi üssü, Türkiye'nin önemli bir sanayi üssü olacak. Bu sanayi üssünü limanlara nasıl bağlayabiliriz, başka ülkelere ürün sevkiyatını nasıl yapabiliriz onları düşünüyoruz,” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.