Batman için büyük tehlike! Yasal takibe alındılar

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), tüketici kredilerinde yasal takibe alınan kişilere ilişkin verilerini duyurdu. İllerdeki oranlar, yeni raporla birlikte ortaya çıktı. Batman’ın borç sıralaması ise korkutucu seviyeye ulaştı.

Ekonomi Yayın: 20 Ekim 2024 - Pazar - Güncelleme: 20.10.2024 17:07:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), tüketici kredilerinde yasal takibe düşen vatandaşların şehirlerine göre dağılımını açıkladı. Yayınlanan rapor, Türkiye'de ekonominin vatandaşlar üzerindeki etkisini net bir şekilde gözler önüne serdi. Son dönemde artan enflasyon ve ekonomik sıkıntılar, milyonlarca kişiyi tüketici kredilerine ve kredi kartı borçlarına bağımlı hale getirdi. Bu durum, borçlarını ödeyemeyen vatandaşların oranının giderek artmasına ve yasal takibe düşmelerine neden oldu.
BDDK'nın hazırladığı liste, borçlarını ödeyemeyen ve yasal takip sürecine giren şehirleri sıraladı. Raporda, yüzde 10’un üzerinde takip oranına sahip 4 şehir öne çıkarken, ilk 5 sıradaki şehirlerin aynı coğrafi bölgede yer alması dikkat çekti.
BATMAN EN BORÇLU 3’ÜNCÜ ŞEHİR OLDU
Listede, kanuni takip oranı en yüksek şehir yüzde 12.5 ile Diyarbakır oldu. Batman ise 81 il arasında  3’üncü sırada yer aldı. 
İşte Türkiye'nin en çok yasal takipte olan şehirleri:
1-Diyarbakır (yüzde 12.5)
2-Mardin (yüzde 11.1)
3-Batman (yüzde 10.8)
4-Şanlıurfa (yüzde 10.4)
5-Şırnak (yüzde 8.3)
6-Adana (yüzde 6.7)
7-Hatay (yüzde 6.7)
8-Adıyaman (yüzde 5.7)
9-Muş (yüzde 5.6)
10-Hakkari (yüzde 5.5)

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.