Batman'da DALTONLAR çetesine baskın: 7 şüpheli tutuklandı

Batman İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, organize suç örgütlerine yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında önemli bir operasyona imza attı.

Asayiş Yayın: 15 Ekim 2024 - Salı - Güncelleme: 15.10.2024 13:14:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman’da faaliyet gösteren bir iş insanına yönelik, yurt dışı menşeli hat üzerinden "DALTONLAR" isimli suç örgütü tarafından 10 milyon TL haraç talep edilmesi ve tehdit içerikli mesajlar gönderilmesi üzerine harekete geçildi. Ayrıca, mağdura ait iki aracın ve ikametinin kurşunlanması olayları da araştırma kapsamına alındı.
Yürütülen çalışmalar neticesinde, olayların gerçekleştirilmesinde yer alan 7 organize suç örgütü üyesi tespit edildi. Bu kişilere yönelik adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, 5 adet ruhsatsız tabanca, 7 adet şarjör, 194 adet 9.19 mm çaplı fişek, 6 adet 7.65 mm çaplı fişek, 1 pompalı tüfek, 1 adet kesici alet, 62 gram esrar, 11 gram uyuşturucu SKUNK maddesi ve 8 adet Lyrica hap ele geçirildi. Yapılan operasyonda yakalanan 7 şüpheliden birinin "Kasten Öldürme" ve "Kasten Yaralama" suçlarından toplam 10 yıl 5 ay 28 gün kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirlendi. Adli makamlara sevk edilen 7 şüpheliden 1'i adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 6 şahıs mahkemece tutuklandı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.