BU İŞ YERİNDE TARİH YATIYOR

Her türlü tarihe ışık tutan özellikle 150 yıllık Osmanlı dönemine ait kehribar tesbih yanı sıra her türlü eskiye ait Antik aksesuar ve birçok teşbih koleksiyonunu bu iş yerinde meraklıları için bulunmakta.

Bilim Yayın: 28 Haziran 2024 - Cuma - Güncelleme: 28.06.2024 16:00:00
Editör -
Okuma Süresi: 58 sn.
Takip EtGoogle News

 

 

 

Batman’ın Ziya Gökalp Mahallesi 1717 sokakta antik eşya ağırlıklı aksesuar mekanı açan Türkiye tesbihçiler federasyonu Batman İl başkanı Şeyhmus Araç gazetemize konuyla ilgili, bilgi verdi.Araç,” ben öncelikle Türkiye tesbihçiler federasyonu Batman İl başkanlığını Batman’a taşıdım şu an il başkanlığını yapıyorum.

Antik eşya ile kehribar tespih merakım ve hobim 30 yıla dayanıyor. Bende bu yoldan çıkıp eski tarihe ışık tutan özellikle Osmanlı dönemine ait her türlü kehribar tesbih, yanı sıra eski tarihi kılıç,1960 yılına ait gramafon, yine 60’lı yıllara ait şömine Saatleri, eski demir para, yanı sıra yüzlerce eski antik aksesuarlar iş yerimde bulunmakta. Bu tür eski tarihi eşyalara merakı olanları mekânıma bekliyorum. Batman’da eskiye dair gerek antik aksesuar gerekse de kehribar tespih çeşitlerinin olduğu tek adresiz.” Dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.