Depremzede kadınların sorunlarını meclise taşıdı

HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, deprem bölgelerindeki kadınların sorunlarına ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yanıtlaması istemiyle soru önergesi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına sundu.

Yayın: 07 Mart 2023 - Salı - Güncelleme: 07.03.2023 16:41:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Milletvekili Uca tarafından hazırlanan soru önergesinde Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin 10 ilde büyük yıkımlara ve kayıplara neden olduğuna dikkat çekildi. Depremin üstünden bir ay geçmesine rağmen halen insanların yiyecek ve barınma ihtiyaçları tam olarak karşılanmadığını belirten Milletvekili Uca, çadır dağıtımı, yemek ve diğer destek organizasyonlarının problemli olması, toplumda dezavantajlı durumda olan kadın ve çocukları daha fazla etkilendiğini vurguladı. 

KADIN VE ÇOCUKLARIN SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ

Milletvekili Uca, soru önergesinde,  “Adresinin bulunmasında sakınca bulunan kadın ve çocuklara ilişkin bu bilgiler iller arası ulaşımı sağlayan kamu görevlilerine verilerek ulaşım güvenli şekilde sağlanmakta mıdır? Şiddete maruz kalmış- kalan kadınlar için afetin yaşandığı tüm şehirlerde Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (SÖNİM) kriz koordinasyonları kurulmuş mudur? Kadınların bu merkezlere kolay ulaşabilecekleri planlamalar yapılmış mıdır? Çocuklar için gerekli özel alanların yaratılması; özellikle beden ve ruh sağlığını her an ve alanda koruyacak önlemler alınmış mıdır? En az bir yıl boyunca temel gıda ile birlikte çocuk bezi, kadın pedi, yaşlı bezi dağıtımı sürekli yapılmalıdır. Bununla ilgili bir çalışma mevcut mudur?” sorularını sordu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.