‘Doğal olan depremdir, afet doğal değildir’

‘Doğal olan depremdir, afet doğal değildir’

Siyaset Yayın: 27 Mart 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 27.03.2024 14:36:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Deva Partisi Batman Belediye Başkan adayı Erdi Işık, MTA ve tüm diğer işbirlikçi kurumların Batman ve tamamını tektonik açıdan inceleyip güncel faylar hakkında bilgiler vermeleri yönünde çağrı yaptı
Batman’da Kozluk ve Sason ilçelerinin birinci derecede deprem bölgesi olduğunu belirten Başkan Adayı Işık Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile bunu paylaştıklarını söyledi. Işık “ Acilen MTA ve tüm diğer işbirlikçi kurumların Batman ve tamamını tektonik açıdan inceleyip güncel faylar hakkında bilgiler vermelidir. Yeni imar alanı olarak batı raman dediğimiz bölgenin kayalık bölgelerini açmalıyız. Yatay mimariye geçmeliyiz. Şehrimizde yaşanan diğer önemli sorun Seldir. Acilen yer altı ve yer üstü hidrojeolojik çalışmalar yapılmalı ve bunun yeni imar planına işlenmesi lazım. Tespit edilen eski dere yataklarının imara açılmaması ve hali hazırda yapıların bulunduğu eski dere yatağının olduğu bölgelerde önlemler alınmalı. Büyük yağmur suyu şebeke istasyonlarının yapılıp yamaçlardan gelen suların Batman çayına aktarılması lazım. Çukur yerlerdeki yapılarda Bodrum yapılmamalı subasman kotu yüksek tutulmalı. Yüksek yerlerde ağaçlandırma ve teraslandırma yapılmalı” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.