Ekmen, yangınla mücadele ihalelerinin iptalini sordu

Ekmen, yangınla mücadele ihalelerinin iptalini sordu

Siyaset Yayın: 02 Temmuz 2024 - Salı - Güncelleme: 02.07.2024 15:22:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, orman yangınlarına karşı alınan önlemlerin yetersizliği ve hayati projelerin iptali hakkında, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya soru önergeleri verdi. Ekmen, tasarruf tedbirlerinin yangınla mücadeleye olan etkilerini sorgulayarak, orman yangınlarına müdahale kabiliyetinin olumsuz etkilendiğini dile getirdi.

"ORMAN YANGINLARINA KARŞI ALINAN ÖNLEMLER YETERSİZ”

Mehmet Emin Ekmen, TBMM’ye sunduğu önergelerde, her yıl tekrarlanan orman yangınlarının doğaya ve canlılara büyük zararlar verdiğini vurguladı. "Orman yangınlarına karşı alınan önlemler yetersiz kalmakta ve yangınlara hızlı müdahale edilememektedir" dedi.

TASARRUF TEDBİRLERİNİN OLUMSUZ ETKİLERİ

Ekmen, yangınla mücadele kapsamında açılan yeni orman yolları işlerinin tasarruf tedbirleri nedeniyle durdurulduğunu ve birçok hayati öneme sahip projenin iptal edildiğini belirtti. "Bu projelerin iptali, yangınla mücadele çalışmalarında ciddi aksaklıklara neden olmakta ve yangınlara müdahale kabiliyetimizi olumsuz etkilemektedir," diye ekledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.