Ekmen’den çağrı: Bahçeli’nin açıklamalarıyla ilgili Meclis bilgilendirilsin

Ekmen’den çağrı: Bahçeli’nin açıklamalarıyla ilgili Meclis bilgilendirilsin

Siyaset Yayın: 23 Ekim 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 23.10.2024 12:55:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’ın tecridinin kaldırılmasına ilişkin açıklamasıyla ilgili TBMM Genel Kurulunda konuştu.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’ın tecridinin kaldırılması ile ilgili çıkışlarını Türkiye Büyük Millet Meclisinde gündeme getirdi. TBMM Genel Kurulunda söz alan Ekmen, Türkiye’de terörü sona erdirecek adımları desteklediklerinin altını çizerek, Meclisin bilgilendirilmesini istedi.

BAŞARISIZ GİRİŞİMLERDEN DOLAYI TEMKİNLİ BİR BEKLEYİŞ VAR

Ekmen, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin 1 Ekim’de başlatmış olduğu girişimi ve sonrasında yaptığı tarihi konuşmayla yeni evreye taşındığını belirterek “Hemen ardından Sayın Cumhurbaşkanı da bu meselenin kısır çekişmelere kurban edilmemesi gerektiğini vurgulamıştır. Türkiye'de terörü sona erdirecek, silahları kalıcı bir şekilde sonlandıracak herhangi bir girişimin siyaset kurumu veyahut da toplum tarafından reddedilmesi söz konusu olamaz. Ancak toplumun, iktidarın hükmetme anlayışı ve alışkanlıklarından geçmişteki başarısız girişimlerinden mütevellit temkinli bir bekleyişi söz konusudur” ifadelerini kullandı.

MECLİS DERHAL BİLGİLENDİRİLMELİ

Meclisin yaşanan gelişmelerle ilgili bilgilendirilmesi gerektiğine dikkati çeken Ekmen “Sayın Bahçeli'nin ısrarla ve defaatle vurguladığı gibi, bu işin çözüm mercii Meclis ise; Meclisimizin behemehâl gelişmeler, beklentiler ve öngörüler hususunda bilgilendirilerek iktidarı ve muhalefetiyle milletvekillerimizin âdeta şifre çözer gibi, olan biteni anlama ve anlamlandırma azabından kurtarılması icap eder” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.