Faydaları saymakla bitmiyor

Faydaları saymakla bitmeyen bin bir derde deva Bıttım sakızının fiyatı el yakıyor. Kilosu 3 bin ile 3 bin 500 TL arasında değişen fiyatı şaşırtıyor.

Yaşam Yayın: 02 Eylül 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 02.09.2024 12:39:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Menegiç ağaçlarından bulunan salgıdan zahmetli bir şekilde edilen bıttım sakızı en çok mide yaralarına iyi geldiği söyleyen yaklaşık 35 yıldır organik bal üreticiliği yapan Siphan Bozkurt, “Halk arasında söylenen söylenceye göre keklik avcılar tarafından yaralanır. Avcı kekliği takip eder. Keklik bıttım ağacının yanına gelerek ondan çıkan salgıyı yasarına sürer. Bıttımm sakızının faydaları saymakla bitmez. İster balla karıştırıp tüketirsiniz, isterseniz sadece olarak tüketebilirsiniz. Mide de yaşanan reflü ve ülser gibi hastalıklara iyi geldiği söylenen Bıttım (Menengiç) sakızı Mideye kuvvet verir. İdrar yollarındaki hastalıklara karşı da faydalıdır - Eritilmiş yoğun kıvamdaki bıttım sakızını doğal bal ile karıştırarak tüketildiğinde solunum hastalıklarının yaşanma riskini de azaltır.  Bu sakız cilt temizliğinde losyon olarakta kullanılabilir. Cilt gençleştirici ve kırışıklıklara çözüm olması ile de kullanılır. Ciltte oluşan lekelere ve yaralara sürüldüğünde yaraları hızla iyileştirir, cilt lekelerini ise yok eder.” Dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.