FIRSATÇILIK BİTMİYOR!

Deprem sonrası konut kiralarına zam…

Gündem Yayın: 22 Şubat 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 22.02.2023 16:39:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremin ardından barınma sorununa karşı Batman’a gelen afetzedeler, yüksek kira bedelleriyle karşılaştı. Zorunlu göçü fırsata çeviren bazı ev sahipleri boş dairelerinin kirasında artışa giderek fırsatçılığa yöneldi.

Asrın felaketi olarak değerlendirilen deprem ile 42 binin üzerinde can kaybı yaşanırken 100 binin üzerinde vatandaş yaralandı, yüzbinlerce insan ise deprem nedeniyle evinden oldu. Deprem sonrası barınma sorunu yaşayan afetzedeler çevre illere gitmek zorunda kaldı. Batman’a gelen afetzedeler ise bir yandan yardımsever Batmanlılarla karşılaşırken diğer yandan ise fırsatçılık yapan bazı ev sahipleriyle karşılaştı.

KİRA FİYATLARI BİRDEN ZAMLANDI

Deprem nedeniyle Batman’a sığınan afetzedeler, bazı fırsatçı ev sahiplerinin kötü muamelelerine maruz kaldı. Bir kesim ev sahibi evini kiralamak isteyenlerin afetzede olması nedeniyle evini kiraya vermek istemezken bazı ev sahipleri ise fırsatçılığa yönelerek kira bedelini yükselti.  Yardımlaşma ruhuna gölge düşüren fırsatçılara karşı ise Batmanlılar tepki göstererek, “ilanda evini kiraya çıkartan ve daha sonra evini tutacak olanların afetzede olması nedeniyle evini kiraya vermeyen ile deprem nedeniyle kirayı yükselten kişilerin insanlığından şüphe duyuyoruz. Felaket karşısında ülke genelinde kenetlenme ruhuyla yardımlar yapılırken bu fırsatçıların yaptıkları ise yardımlaşma ruhuna gölge düşürüyor” dedi.

Yorumlar (2)
syn valı konuya el atmalı hıç acımasın FIRSADÇILARA ınsnlarda hıc mi vıjdan merhamed ahlak kalmamış nereye doğru gıdıyoruz
24.02.2023 11:00
syn valı konuya el atmalı hıç acımasın FIRSADÇILARA ınsnlarda hıc mi vıjdan merhamed ahlak kalmamış nereye doğru gıdıyoruz
24.02.2023 11:00
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.