Gıda fiyatlarında artış

Gıda fiyatlarında artış

Ekonomi Yayın: 08 Haziran 2023 - Perşembe - Güncelleme: 08.06.2023 14:30:00
Editör -
Okuma Süresi: 47 sn.
Takip EtGoogle News

Geçtiğimiz gün döviz ve akaryakıttaki dalgalanmalar sonucu piyasadaki tüm gıda ürünlerine belli oranlarda zam gelmeye devam ediyor.

Özellikle vatandaşın mutfak ihtiyacı olan bulgur, mercimek, nohut ve pirinç olmak üzere bir çok gıda ürününde yükseliş devam ediyor. Batman çarşı mahallesi Elma sokağında gıda satışı yapan esnaflar, son günlerdeki dalgalanmalar sonucu özellikle bulgur ve un başta olmak üzere bütün bakliyat ürünlerinde yükselişler yaşandığını söyledi.

Elma sokağındaki gıdacılar bulgur fiyatının 15 liradan 17.5, mercimek 27 liradan 32 liraya, fasulyenin 30 liradan 40 liraya, nohut 35 liraya yükseldiğini söyledi. Vatandaşlar ise son zamlarla birlikte alım güçlerinin daha da düştüğünü söyledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.