/>
dicle elektrik

48 İLDE TOPLAM 6,5 MİLYON DOLAR DEĞERİNDE 87 PROJEYİ HAYATA GEÇİRLDİ

Gündem 09.12.2023 - 14:22, Güncelleme: 05.02.2025 - 06:35 1220+ kez okundu.
 

48 İLDE TOPLAM 6,5 MİLYON DOLAR DEĞERİNDE 87 PROJEYİ HAYATA GEÇİRLDİ

Batman'ın Gercüş ilçesini ziyaret edip çeşitli temaslarda bulunan Japonya’nın Ankara Büyükelçi Takahiko Katsumata 21 yıldan bu güne kadar 48 ilde toplam 6,5 milyon dolar değerinde 87 projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.
        Batman'ın Gercüş Belediyesi ile Japonya’nın Ankara Büyükelçi Takahiko Katsumata Büyükelçiliği’nin işbirliği ile tadilatı yapılan Atatürk İlkokulu ve Anaokulunun açılışı yapılan görkemli törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Japonya’nın Ankara Büyükelçi Takahiko Katsumata, Gercüş Kaymakamı Murat Mete, Gercüş İlçe Başkanı İbrahim Torlak, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende, Türkiye'de özellikle kırsal kesimlerde insani amaçlarla aktif şekilde hibe yardımı sağladıklarını belirten Büyükelçi Takahiko Katsumata 21 yıl içinde 48 ilde toplam 6,5 milyon dolar değerinde 87 projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.   Yapılan Atatürk İlkokulu ve Anaokulunun tadilat projeleri Gercüşte il kez hayata geçirildiğini söyleyen Katsumata, "Gercüş Belediyesi ile yeni kurulan dostluğumuzu derinleştirecek bir projeyi hayata geçirdiğimiz için çok mutluyuz. Tadilat gerektiren Atatürk İlkokulu ve Anaokulu yenilenmiştir. Bu proje Japon ve Türk dostluğunun kanıtıdır. Japonya, Batman ve Gercüş, Japonya ile Türkiye arasındaki dostane ilişkilerin derinleşmesini dilerim. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti." dedi.   Belediye Başkanı Gündüz Günaydın da proje sayesinde öğrencilerin daha modern bir ortamda eğitim alacaklarını aktardı.   Düzenlenen programın sonunda Gercüş belediye Başkanı Gündüz Günaydın Japonya’nın Ankara Büyükelçi Takahiko Katsumataya göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı plaket takdiminde bulundu.  
Batman'ın Gercüş ilçesini ziyaret edip çeşitli temaslarda bulunan Japonya’nın Ankara Büyükelçi Takahiko Katsumata 21 yıldan bu güne kadar 48 ilde toplam 6,5 milyon dolar değerinde 87 projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.

 

 

 

 

Batman'ın Gercüş Belediyesi ile Japonya’nın Ankara Büyükelçi Takahiko Katsumata Büyükelçiliği’nin işbirliği ile tadilatı yapılan Atatürk İlkokulu ve Anaokulunun açılışı yapılan görkemli törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine Japonya’nın Ankara Büyükelçi Takahiko Katsumata, Gercüş Kaymakamı Murat Mete, Gercüş İlçe Başkanı İbrahim Torlak, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende, Türkiye'de özellikle kırsal kesimlerde insani amaçlarla aktif şekilde hibe yardımı sağladıklarını belirten Büyükelçi Takahiko Katsumata 21 yıl içinde 48 ilde toplam 6,5 milyon dolar değerinde 87 projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

 

Yapılan Atatürk İlkokulu ve Anaokulunun tadilat projeleri Gercüşte il kez hayata geçirildiğini söyleyen Katsumata, "Gercüş Belediyesi ile yeni kurulan dostluğumuzu derinleştirecek bir projeyi hayata geçirdiğimiz için çok mutluyuz. Tadilat gerektiren Atatürk İlkokulu ve Anaokulu yenilenmiştir. Bu proje Japon ve Türk dostluğunun kanıtıdır. Japonya, Batman ve Gercüş, Japonya ile Türkiye arasındaki dostane ilişkilerin derinleşmesini dilerim. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti." dedi.

 

Belediye Başkanı Gündüz Günaydın da proje sayesinde öğrencilerin daha modern bir ortamda eğitim alacaklarını aktardı.

 

Düzenlenen programın sonunda Gercüş belediye Başkanı Gündüz Günaydın Japonya’nın Ankara Büyükelçi Takahiko Katsumataya göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı plaket takdiminde bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batmanolaygazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.