/>
dicle elektrik

BAP’tan 2024 Yılında 51 projeye destek

Eğitim 20.01.2025 - 14:35, Güncelleme: 05.02.2025 - 06:36 1392 kez okundu.
 

BAP’tan 2024 Yılında 51 projeye destek

Batman Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörlüğü, Üniversite’nin belirlediği hedefler doğrultusunda bilimsel çalışmalara destek vermeye devam ediyor.
Bu kapsamda 2024 yılında 23’ü münferit, 21’i lisansüstü ve 7’si EKOM projesi olmak üzere toplam 51 projeye destek sağlandı. Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörlüğü, “Bilgiyi Enerjiye Dönüştüren Üniversite” misyonuyla Üniversite’nin akademik gelişimine katkı sağlayarak ihtisaslaşma alanları başta olmak üzere çeşitli bilimsel projelerin hayata geçirilmesine olanak tanınıyor. BİLİMSEL PROJELERİN HAYATA GEÇİRİLMESİNE OLANAK TANINIYOR GAP Bölge Kalkınma İdaresi, TÜBİTAK, DİKA ve EU WORD gibi ulusal ve uluslararası kuruluşlarla sağlanan iş birliği ile Üniversite’nin ve araştırmacılarının Ar-Ge potansiyelinin ve yüksek katma değer yaratan araştırmalarının sayısının artırılması hedefleniyor. Ayrıca Üniversite’nin marka değerinin yükseltilmesinin desteklenmesini amaçlayan BAP Koordinatörlüğü, akademisyenlerin ve öğrencilerin projelerine destek sağlayarak Üniversitemizin marka değerine de katkı sunmak istiyor. ENERJİ KAYNAKLARINA DESTEK Bu kapsamda 2024 yılında desteklenen projeler arasında enerji verimliliği, yenilenebilir enerji kaynakları, ileri malzeme teknolojileri, biyolojik aktiviteler ve çevresel sürdürülebilirlik gibi farklı konular öne çıkıyor. Dikkat çeken projeler ise güneş enerjili su pompaları ile akıllı su yönetim sistemi, enerji müzesi faz-1 projesi, elektrikli araçlar ve sabit enerji depolama sistemlerinde lityum iyon pil teknolojilerinin analizi, organik atıkların kompostlanması, elektrikli araçlar için yeni batarya teknolojilerinin analizi, fotovoltaik panellerde verimlilik artırımı ve alternatif enerji kaynaklarının geliştirilmesine yönelik çalışmalardan oluştuğu bildirildi.
Batman Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörlüğü, Üniversite’nin belirlediği hedefler doğrultusunda bilimsel çalışmalara destek vermeye devam ediyor.

Bu kapsamda 2024 yılında 23’ü münferit, 21’i lisansüstü ve 7’si EKOM projesi olmak üzere toplam 51 projeye destek sağlandı. Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörlüğü, “Bilgiyi Enerjiye Dönüştüren Üniversite” misyonuyla Üniversite’nin akademik gelişimine katkı sağlayarak ihtisaslaşma alanları başta olmak üzere çeşitli bilimsel projelerin hayata geçirilmesine olanak tanınıyor.

BİLİMSEL PROJELERİN HAYATA GEÇİRİLMESİNE OLANAK TANINIYOR

GAP Bölge Kalkınma İdaresi, TÜBİTAK, DİKA ve EU WORD gibi ulusal ve uluslararası kuruluşlarla sağlanan iş birliği ile Üniversite’nin ve araştırmacılarının Ar-Ge potansiyelinin ve yüksek katma değer yaratan araştırmalarının sayısının artırılması hedefleniyor. Ayrıca Üniversite’nin marka değerinin yükseltilmesinin desteklenmesini amaçlayan BAP Koordinatörlüğü, akademisyenlerin ve öğrencilerin projelerine destek sağlayarak Üniversitemizin marka değerine de katkı sunmak istiyor.

ENERJİ KAYNAKLARINA DESTEK

Bu kapsamda 2024 yılında desteklenen projeler arasında enerji verimliliği, yenilenebilir enerji kaynakları, ileri malzeme teknolojileri, biyolojik aktiviteler ve çevresel sürdürülebilirlik gibi farklı konular öne çıkıyor. Dikkat çeken projeler ise güneş enerjili su pompaları ile akıllı su yönetim sistemi, enerji müzesi faz-1 projesi, elektrikli araçlar ve sabit enerji depolama sistemlerinde lityum iyon pil teknolojilerinin analizi, organik atıkların kompostlanması, elektrikli araçlar için yeni batarya teknolojilerinin analizi, fotovoltaik panellerde verimlilik artırımı ve alternatif enerji kaynaklarının geliştirilmesine yönelik çalışmalardan oluştuğu bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batmanolaygazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.