Bebeğin Akciğerinde Bulunan Cisim Çıkarıldı

Bebeğin Akciğerinde Bulunan Cisim Çıkarıldı

Sağlık Yayın: 28 Nisan 2024 - Pazar - Güncelleme: 28.04.2024 14:34:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

 

Batman Eğitim Araştırma Hastanesi'nde 1 yaşındaki Asel bebek, akciğerinde bulunan yabancı cismin başarılı bir şekilde çıkarıldığı bildirildi. Yoğun bakım uzmanı Dr. Sinan Yavuz, hastanın öksürük ve nefes darlığı şikayetleriyle başvurduğunu ve tedavilere rağmen yoğun bakım ihtiyacı olduğunu belirtti.

3 HAFTA MAKİNEYE BAĞLI KALDI

Asel bebek, yaklaşık 3 hafta boyunca akciğer makinesine bağlı entübe bir şekilde takip edildikten sonra yapılan bronkoskopi ile yabancı cisim çıkarıldı. Ardından 4 haftalık yoğun bakımın ardından şifa ile normal servise devredildi. Dr. Yavuz, özellikle çocuk yoğun bakımında kullanılan yüksek frekanslı akciğer makinesi ve erken dönemde alınan bronkoskopi kararının hastanın iyileşme sürecinde büyük önem taşıdığını vurguladı. Ayrıca, yabancı cisim çıkarılma işleminin yoğun bakım odasında ameliyathane ortamı oluşturularak gerçekleştirilmesi, hastanın en uygun şartlarda tedavi edilmesini sağladı.

ACİL DURUMLARDA HEİMLİCH MANEVRASI NIN YAPILMALI

Dr. Yavuz, ailelere özellikle 5 yaş altı çocukların yutma ve çiğneme koordinasyonlarının tam olarak gelişmediğini ve bu nedenle dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Acil durumlarda ise halk arasında bilinen Heimlich manevrasının yapılması ve en yakın sağlık merkezine başvurulması gerektiğini vurguladı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR EDİLDİ

Dr. Yavuz, "İşleme katılan çocuk cerrahları Dr. Berkay Tekkanat, Dr. Gonca Hamid, kulak burun boğaz uzmanı Dr. Ali Osman Özçelik, anestezi uzmanları Dr. Zeynep Altıkulaç, Dr. Veysel Yasin Yömen, yoğun bakımımızda çalışan çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları ve çocuk yoğun bakımımızın kıymetli hemşirelerinin etkili bakım ve tedavileri ile hastamız şifa bulmuştur" dedi. Asel bebeğin ailesi, sağlık çalışanlarının çabaları sayesinde bebeğin sağlığına kavuşmasından dolayı minnettar olduklarını ifade etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.