1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Gündem Yayın: 01 Mayıs 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 01.05.2024 16:09:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

 

 

1 Mayıs İşçi ve emekçi Bayramında işçilere seslenen Kartal,” bu gün 1 Mayıs İşçi Bayramı bu gün Sadece yurtta değil dünyadaki tüm emekçiler gibi sömürü ve zulme karşı sesimizi burada, bir işçi kenti olan Batman’dan yükseltiyoruz, ”dedi.

Batman Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde düzenlenen bölgesel miting  Kültür mahallesi 8 Mart Kadın Parkı’nda düzenlendi.  Düzenlenen 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı bölge mitingine Batman, Diyarbakır, Siirt, Mardin, Şırnak, Urfa, Maraş, Bingöl, Adıyaman il eş başkanları ve sendika temsilcileri katıldı.

 

10 binlerin katılımıyla Düzenlenen 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı bölge mitingine Batman, Diyarbakır, Siirt, Mardin, Şırnak, Urfa, Maraş, Bingöl, Adıyaman ve Malatya’dan yoğun bir katılım  sağlandı.

Saat 11,30’da Güvenlik önlemlerinin hat sefada oluşturulduğu 1 Mayıs bölgesel miting Turgut Özal Kavşağı’nda başladı.10 binlerin katılımıyla davul zurna ile kortej halinde işçi emekçileri 8 Mart Kadın Parkı’na kadar yürüyüş gerçekleştirdiler.

“İŞÇİ KENTTİ BATMAN’DAN SESİMİZİ YÜKSELTİYORUZ”

 

Burada Tertip komitesi adına konuşan Batman Petrol İş 

Sendika Başkanı Veysel Kartal "  İşçiler, kamu emekçileri, emekliler, işsizler, kadınlar, gençler, emeğin en yüce değer olduğuna inananlar;Bugün burada, sömürünün, açlığın, yoksulluğun ve baskının olmadığı insanca bir dünya özlemiyle bir araya geldik. Çalışma alanlarında insan onuruna yakışır çalışma koşullarını savunmak için buradayız.

Sadece yurtta değil dünyadaki tüm emekçiler gibi bugün, sömürü ve zulme karşı sesimizi burada, bir işçi kenti olan Batman’dan  yükseltiyoruz, “dedi.

Konuşmalarının Ardından işçiler alanda gönüllerince eğlendi. program işçilerin s3esizce dağılmalarıyla son buldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.