Barış Heyeti Kuruldu

Barış Heyeti Kuruldu

Gündem Yayın: 28 Nisan 2024 - Pazar - Güncelleme: 28.04.2024 14:30:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Kozluk ilçe Kaymakamı Ekrem Güngör’ün koordinasyonunda Belediye Başkanları, Daire amirleri, köy ve mahalle muhtarları ve kanaat önderlerinin katılımıyla Kozluk Barış Heyeti Kuruldu.

Aralarında husumet olan ailelerin barıştırılması amacıyla kurulan Barış Heyetinin ilk toplantısı Kaymakamlık Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda Kaymakam Güngör başkanlığında aileler arasındaki husumetlerin çözülmesi, husumetli ailelerin barıştırılması kan davalarının bitirilmesi adına atılacak adımlar, barış görüşmelerinin planlanması, görüşmelere katılacak üyeler ve görüşme takvimi belirlendi.

HUSUMETLİ AİLELER BARIŞTIRILACAK

Güngör konuyla ilgili şunları aktardı “Yüzyılların toplumsal hastalığı olan kan davası, Peygamber efendimizin (s.a.s)  Veda Hutbesi‘nde lanetlemesine rağmen, kutsal kitabımızda ve hadislerde yasaklanmış olmasına rağmen çağdaş bir Cahiliye adeti olarak maalesef günümüzde de hala sürdürülüyor. Hala insanın insanı acımadan öldürdüğü, sırf aynı kanı taşıdığı için masum insanların dahi katledildiği günümüzde, dini, manevi ve hukuki eğitime ağırlık verilerek insanlara kan davasının dini ve hukuki boyutunun iyi anlatılması ve insanlarımıza barışın telkin edilmesi gerekiyor.  İlçemiz de kan davalarını sonlandırmak adına geniş çaplı bir barış heyeti kurduk, amacımız ilçemizde bulunan tüm husumetli aileleri barıştırmaktır. Bu sürece katkı sağlayacak tüm üyelerimize gönülden teşekkür ediyoruz. Kurulan heyetin İlçemiz adına ve insanlık adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.