SMMMO TALEPLERİNİ BASIN AÇIKLAMASIYLA DUYURDU

SMMMO TALEPLERİNİ BASIN AÇIKLAMASIYLA DUYURDU

Gündem Yayın: 24 Nisan 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 24.04.2024 14:39:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

 

 

Batman SMMMO yaptığı basın açıklamasında 130 bin Mali Müşavirin işlerini daha sağlıklı bir şekilde yapabilmesi için haklı ve insani taleplerin ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiği ifade edildi.

Batman SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şah Ayaz ve yönetim kurulu üyeleri Batman - Siirt serbest muhasebeci mali müşavirler bölge odası önünde basın açıklaması yaparak sorunları gündeme getirdi.

Basın açıklamasını Batman SMMM Odası Yönetim Kurulu adına Mali müşavir Zerrin Delen okudu. Delen, “Üzerimizde var olan is yükü baskısına karsı, vergi beyan dönemlerinde yaşanan yoğunluğa karşı, beyan ve bildirim sistemlerinde yaşanan sorunlara karşı, talep ve beklentilerimizin karşılanması için sesimizi yükseltiyor, birlikte ortak ses oluyoruz, 130 bin Mali Müşavirin işlerini daha sağlıklı bir şekilde yapabilmesi için haklı ve insani taleplerimizin ivedilikle hayata geçirilmesi Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkililerine yaptığımız hem yazılı hem sözlü başvurularımızı dikkate alması için meslektaşlarımızın masa başında ölmesi mi gerekli!

Devletlerin vergi gelirlerini toplamak ve hükümetlerin çeşitli alanlarda geleceğe yönelik planlamalar yapmak için bazı verilere ihtiyaçlarının olduğu açıktır. Ancak, bu veriler toplanırken, istenilecek verilerin mümkün olduğunca tek elden alınması, gereksiz bilgi toplamanın önüne geçilmesi ve veri toplama için kullanılan yöntemlerin de sağlıklı çalışması büyük önem arz etmektedir,” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.