Belediye’den kanser erken teşhis hizmeti

Belediye’den kanser erken teşhis hizmeti

Sağlık Yayın: 12 Mayıs 2024 - Pazar - Güncelleme: 12.05.2024 14:21:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü; meme, rahim, kolon ve HPV DNA kanser türlerinin erken teşhisi için tarama hizmetine başladı.  Batman Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ile Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) işbirliğinde yürütülen sağlık hizmetinde 40-69 yaş aralığı kadın hastaların mamografi çekimi, 30-65 yaş aralığı kadın hastaların serviks kanseri ve 50-70 yaş aralığı kadın ve  erkek hastaların kolorektal kanseri taramaları yapılmaktadır.

TÜM TARAMA HİZMETİ ÜCRETSİZ

Kadınlarda yaygın olarak görülen meme kanseri ve rahim ağzı kanserinde erken teşhis için çalışma başlatan Belediye Sağlık Merkezinde bulunan KETEM birimi, yurttaşlara ücretsiz  olarak  meme, rahim, kolon ve HPV DNA kanser türleri taraması hizmeti vermeye başladı. Erken teşhis edilen kanser türlerinin tedavi şansının yüksek olduğunu belirten Eş Başkan Gülistan Sönük "Kanser taraması, kanser tedavisinin çok kolay ve etkili olabildiği erken evrelerde tespit etmek için yapılan çeşitli test ve muayenelerdir. Kanseri önlemek ve sağlığınıza dikkat etmek için Sağlık İşleri Müdürlüğümüzde bulunan Ketem merkezine  başvurarak bu hizmetten ücretsiz yararlanabilirsiniz" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.