Husumetli aileler barıştırıldı

Husumetli aileler barıştırıldı

Gündem Yayın: 02 Mayıs 2024 - Perşembe - Güncelleme: 02.05.2024 14:34:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Kozluk ilçesi Tuzlagözü Köyünde yaşayan ve aralarında 2021 yılından bu yana husumet bulunan Sönmezsoy ve Durmaz aileleri Vali Ekrem Canalp’ın destekleri Kozluk İlçe Kaymakamı Ekrem Güngör’ün koordinasyonunda kurulan Kozluk Barış Heyeti ile aile büyüklerinin bir araya gelmesi sonrası barış ile sonuçlandı.

Aileleri barıştırmak üzere düzenlenen ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program Kaymakam Güngör’ün konuşması ile devam etti.

SÖNMEZSOY VE DURMAZ AİLELERİ BARIŞTIRILDI

Barışma töreninde konuşma yapan Kaymakamımız şunları aktardı;  “Bizler Kozluk Kaymakamlığı olarak yaklaşık bir senedir Kaymakamlığımızın koordinasyonunda Belediye Başkanlarımızın destekleri ile İlçe Emniyet Müdürlüğümüz, İlçe Jandarma Komutanlığımız, İlçe Müftülüğümüz, muhtarlarımız, kanaat önderlerimiz ve kıymetli hocalarımızla bir Barış Heyeti oluşturduk. Bu Barış Heyetinin amacı ilçemizdeki kan davalı ailelerin tamamını ziyaret ederek aralarındaki husumetleri çözmek olacaktır. Bunun ilk örneğini bugün hep birlikte yaşıyoruz. Ben bu ilçede devletin temsilcisi olarak bu husumetin böyle güzel bir barış ile sonuçlandığı için, doğru bir işe vesile olduğu için çok mutluyum, çok huzurluyum. İlçemizde polis ve jandarma bölgesi olarak 15 husumetli ailemiz bulunmakta. Bu husumetli ailelerimizi barıştırmak bizim boynumuzun borcu.”

KOZLUK BARIŞ HEYETİ İKİ AİLEYİ BARIŞTIRDI

Program sonunda yapılan olumlu görüşmeler sonucunda Sönmezsoy ve Durmaz aile fertleri el sıkışarak, yüce kitabımız kuranı kerimin altından geçerek husumete son verdi. Kozluk Öğretmenevinde Sönmezsoy ve Durmaz aileleri ile bir araya gelen Kaymakam Güngör, iki ailenin barışmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, aile fertlerine teşekkür etti. Barışma törenine Kaymakam Ekrem Güngör, Belediye Başkanı Mehmet Veysi Işık, Ak Parti İl Başkanı Akif Gür, Hüda-Par İl Başkanı Davut Şahin, ilçe siyasi parti başkanları, kurum amirleri, kanaat önderleri, imamlarımız, muhtarlar, il dışından gelen misafirler ile Sönmezsoy ve Durmaz aileleri katıldı. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.