‘Engelli istihdamında Batman Türkiye’nin Birincisi’

‘Engelli istihdamında Batman Türkiye’nin Birincisi’

Gündem Yayın: 05 Aralık 2023 - Salı - Güncelleme: 05.12.2023 14:56:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Vali Ekrem Canalp, Batman Türkiye’de 81 vilayetin içerisinde 70. sıradaydı. İki aylık çalışma sonrasında Batman Türkiye’nin 1. olduğun ifade etti.

Yürütülen çalışmalar neticesinde engelli istihdamında Batman’ın Türkiye’de birinci olduğunu ifade eden Vali Ekrem Canalp, “Engellilerin hem devlette istihdamı söz konusu hem de belli kişiden daha fazla insan çalıştıran şirketler belli oranda engelli de çalıştırma zorunluluğu var. Batmanımızda biz bir çalışma yaptık. Özel sektörde de bu şekilde kişilerin istihdam yükümlülüğü olup da istihdam etmemiş olan şirketleri teker teker ziyaret ettik. Bu ziyaretleri yapmadan önce Batman Türkiye’de 81 vilayetin içerisinde 70. sıradaydı. Ama iki aylık çalışma sonrasında şuanda engelli istihdamında Batman Türkiye’nin 1. oldu. Bu da şunu gösteriyor: Yani bir şeyi sahiplendiğiniz zaman engelli istihdamı da söz konusu dahil olmak üzere her konudan sonuç almak mümkün oluyor. Sizi iki aylık bir sürede de çok kolay 70. sıradan 1. sıraya getirebiliyor” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.