/>

8 yıl geçti failler bulunmadı

Gündem 11.10.2023 - 14:39, Güncelleme: 05.02.2025 - 06:35 1787+ kez okundu.
 

8 yıl geçti failler bulunmadı

8 yıl geçti failler bulunmadı
Batman Emek ve Demokrasi Platformu tarafından, 10 Ekim 2015 tarihinde gerçekleşen Ankara Garı Patlaması’nda hayatını kaybedenler için basın açıklaması yapıldı. Platform adına yapılan açıklamayı İHD Batman Şube Başkanı Av. Ahmet Şiray okudu. Başkan Şiray, yaptığı açıklamada “Coğrafyamızda mücadele veren, emek ve meslek örgütleri bir araya gelerek, Ankara Garı önünde toplandı ve ‘Emek, Demokrasi ve Barış’ talebiyle, bir miting gerçekleştirmek istediler. Maalesef ki önceden planlandığı çok iyi anlaşılan ve IŞİD tarafından düzenlendiği bilinen bu saldırıda, 104 insanımız yaşamlarını yitirdiler. 391’i ağır olmak üzere 500’den fazla insanımız da yaralandı. Aradan tam 8 yıl geçti. Geçen 8 yıla rağmen, bu katliamın faillerinin bulunması adaletin yerine getirilmesi başta hayatını kaybedenlerin ve yaralananların yakınları olmak üzere toplum vicdanını tatmin edecek etkin bir yargı süreci yürütülmedi. Her yıl olduğu gibi, bir kez daha 10 Ekim katliamının yıldönümünde, yetkililere seslenmek istiyoruz. 10 Ekim 2015 tarihinde, IŞİD adlı örgütün saldırısı sonrası, hayatını kaybeden 104 kişinin yakını, emek ve meslek örgütleri ve yanı sıra hak ve hukuk örgütlerinin müdahil oldukları dava sürecini, etkin ve şeffaf bir şekilde yürüterek, adaleti tesis edin, yakınlarını kaybedenlerin acılarını dindirin” dedi.
8 yıl geçti failler bulunmadı

Batman Emek ve Demokrasi Platformu tarafından, 10 Ekim 2015 tarihinde gerçekleşen Ankara Garı Patlaması’nda hayatını kaybedenler için basın açıklaması yapıldı.

Platform adına yapılan açıklamayı İHD Batman Şube Başkanı Av. Ahmet Şiray okudu. Başkan Şiray, yaptığı açıklamada “Coğrafyamızda mücadele veren, emek ve meslek örgütleri bir araya gelerek, Ankara Garı önünde toplandı ve ‘Emek, Demokrasi ve Barış’ talebiyle, bir miting gerçekleştirmek istediler. Maalesef ki önceden planlandığı çok iyi anlaşılan ve IŞİD tarafından düzenlendiği bilinen bu saldırıda, 104 insanımız yaşamlarını yitirdiler. 391’i ağır olmak üzere 500’den fazla insanımız da yaralandı. Aradan tam 8 yıl geçti. Geçen 8 yıla rağmen, bu katliamın faillerinin bulunması adaletin yerine getirilmesi başta hayatını kaybedenlerin ve yaralananların yakınları olmak üzere toplum vicdanını tatmin edecek etkin bir yargı süreci yürütülmedi. Her yıl olduğu gibi, bir kez daha 10 Ekim katliamının yıldönümünde, yetkililere seslenmek istiyoruz. 10 Ekim 2015 tarihinde, IŞİD adlı örgütün saldırısı sonrası, hayatını kaybeden 104 kişinin yakını, emek ve meslek örgütleri ve yanı sıra hak ve hukuk örgütlerinin müdahil oldukları dava sürecini, etkin ve şeffaf bir şekilde yürüterek, adaleti tesis edin, yakınlarını kaybedenlerin acılarını dindirin” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batmanolaygazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.