/>
dicle elektrik

Tarihi Pisyar Köprüsü İncelendi

Yaşam 28.04.2024 - 14:27, Güncelleme: 05.02.2025 - 06:36 2099+ kez okundu.
 

Tarihi Pisyar Köprüsü İncelendi

Tarihi Pisyar Köprüsü İncelendi
Kozluk ilçesi Alıçlı köyü mevkiinde bulunan tarihi yaya köprüsünün restorasyon çalışmaları için köprü alanında incelemeler yapıldı. Kozluk Kaymakamlığı koordinesinde Karayolları Genel Müdürlüğünce restore edilmesi planlanan tarihi köprünün tekrar eski haline dönüştürülerek gelecek kuşaklara bırakılması adına çalışmalara başlandı. RESTORE EDİLECEK Tarihi köprü alanında incelemeler yapan Kaymakam Güngör konuyla ilgili şunları aktardı; “Alıçlı Köyümüzdeki tarihi ortaçağ köprümüz yıkılmış durumda olduğu için iki ayak arasına halkımızın imal ettiği çelik halatlar çekilip, üstüne tel örgüler gerilerek kullanılıyor. Tarihi İpek Yolunun geçmişteki önemli geçiş güzergâhlarından biri olan tarihi Pisyar Köprüsü geçmişte kervanların Garzan Çayı’nın Doğusundan Batısına geçmeleri için kesme taşlarla yapılmış bir geçiş güzergâhı görevini görmüştür.  İlçemizde bugüne ulaşan önemli tarihi yapılardan biri olan köprüyü restore ederek hem kullanıma açmış hem de mesire alanımızın  yanı başında olan köprümüz ile ilçe ve bölge turizmine destek sağlamış olacağız.” Bu kapsamda Karayolları Genel Müdürlüğümüz ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile gerekli çalışmaların yapılması için başvurularımızı yaptık, Tarihi Köprüler onarımı yatırım programına alınan köprümüzün proje onayları ve yatırım süreçlerini takip ederek, restorasyonu tamamlamak istiyoruz” Dedi. 
Tarihi Pisyar Köprüsü İncelendi

Kozluk ilçesi Alıçlı köyü mevkiinde bulunan tarihi yaya köprüsünün restorasyon çalışmaları için köprü alanında incelemeler yapıldı.

Kozluk Kaymakamlığı koordinesinde Karayolları Genel Müdürlüğünce restore edilmesi planlanan tarihi köprünün tekrar eski haline dönüştürülerek gelecek kuşaklara bırakılması adına çalışmalara başlandı.

RESTORE EDİLECEK

Tarihi köprü alanında incelemeler yapan Kaymakam Güngör konuyla ilgili şunları aktardı; “Alıçlı Köyümüzdeki tarihi ortaçağ köprümüz yıkılmış durumda olduğu için iki ayak arasına halkımızın imal ettiği çelik halatlar çekilip, üstüne tel örgüler gerilerek kullanılıyor. Tarihi İpek Yolunun geçmişteki önemli geçiş güzergâhlarından biri olan tarihi Pisyar Köprüsü geçmişte kervanların Garzan Çayı’nın Doğusundan Batısına geçmeleri için kesme taşlarla yapılmış bir geçiş güzergâhı görevini görmüştür.  İlçemizde bugüne ulaşan önemli tarihi yapılardan biri olan köprüyü restore ederek hem kullanıma açmış hem de mesire alanımızın  yanı başında olan köprümüz ile ilçe ve bölge turizmine destek sağlamış olacağız.” Bu kapsamda Karayolları Genel Müdürlüğümüz ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile gerekli çalışmaların yapılması için başvurularımızı yaptık, Tarihi Köprüler onarımı yatırım programına alınan köprümüzün proje onayları ve yatırım süreçlerini takip ederek, restorasyonu tamamlamak istiyoruz” Dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batmanolaygazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.