/>

167 ton atık giysi geri dönüşüme kazandırıldı

Gündem 26.05.2024 - 15:06, Güncelleme: 05.02.2025 - 06:36 1693+ kez okundu.
 

167 ton atık giysi geri dönüşüme kazandırıldı

167 ton atık giysi geri dönüşüme kazandırıldı
Batman Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, şehir merkezinde kurduğu 100 adet tekstil ve giysi atıkları kumbarası ile 167 ton tekstil atığını geri dönüşüme kazandırdı. Çevreyi korumak ve sıfır atık yönetimini yaygınlaştırmayı amaçlayan Belediye İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Sıfır Atık Yönetmeliği'ne uygun olarak evlerden toplanan giyim, ayakkabı, kemer, çanta, tül, perde, battaniye ve nevresim gibi tekstil ürünleri belili bölgelere konumlandırılan 100 tekstil atık kumbaraları sayesinde geri dönüşüme kazandırıyor.   100 NOKTADA KUMBARALAR KONULDU Batman kent merkezinde bulunan mahallelerde toplam 100 noktada yer alan kumbaralar ile 20 ayda toplam 167 ton giyim ve tekstil atığı geri dönüştürülerek ekonomiye kazandırıldı. Batman Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, yurttaşların ev tekstil ürünlerini çöpe atmak yerine belirlenen kumbaralara atmalarını isteyerek bu şekilde, sadece geri dönüşüm sürecine katkı sağlanmakla kalmayacak, aynı zamanda karbon ayak izinin de azaltılmasına önemli bir katkı sağlanacağını belirtti. 
167 ton atık giysi geri dönüşüme kazandırıldı

Batman Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, şehir merkezinde kurduğu 100 adet tekstil ve giysi atıkları kumbarası ile 167 ton tekstil atığını geri dönüşüme kazandırdı.

Çevreyi korumak ve sıfır atık yönetimini yaygınlaştırmayı amaçlayan Belediye İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Sıfır Atık Yönetmeliği'ne uygun olarak evlerden toplanan giyim, ayakkabı, kemer, çanta, tül, perde, battaniye ve nevresim gibi tekstil ürünleri belili bölgelere konumlandırılan 100 tekstil atık kumbaraları sayesinde geri dönüşüme kazandırıyor.  

100 NOKTADA KUMBARALAR KONULDU

Batman kent merkezinde bulunan mahallelerde toplam 100 noktada yer alan kumbaralar ile 20 ayda toplam 167 ton giyim ve tekstil atığı geri dönüştürülerek ekonomiye kazandırıldı. Batman Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, yurttaşların ev tekstil ürünlerini çöpe atmak yerine belirlenen kumbaralara atmalarını isteyerek bu şekilde, sadece geri dönüşüm sürecine katkı sağlanmakla kalmayacak, aynı zamanda karbon ayak izinin de azaltılmasına önemli bir katkı sağlanacağını belirtti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batmanolaygazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.