/>
dicle elektrik

Çevrecilerden sokak hayvanları için çağrı

Gündem 02.06.2024 - 12:01, Güncelleme: 05.02.2025 - 06:36 2103+ kez okundu.
 

Çevrecilerden sokak hayvanları için çağrı

Çevrecilerden sokak hayvanları için çağrı
Batman Çevre Gönüllüleri Derneği’nin de bileşeni olduğu Doğaya Güç kat Ağı, son günlerde gündemde olan hayvan hakları yasa tasarısı hakkında uyarılarda bulundu. Açıklamada “Öldürmek sözcüğü rahatsız edici olduğu için çözüm de bulunmuş; uyutmak. Peki, tüm sorunların sorumlusu sokak hayvanları mı? Elbette ki çoğalmalarında hiçbir günahı olmayan hayvanlar değil. Sorumlular yıllardır hayvanları kısırlaştırmayarak, onları sokaklara, şehir dışına, ormanlara, bırakarak çoğalmalarına sebep olan belediyelerdir. Sorumlular kataloglardan, internetten, merdiven altından yasal ve yasa dışı üretimine, satışına ve ticaretine izin verip, heveslerini alıp bıktıktan sonra hayvanları sokağa terk edenlere karşı gerekli idari ve hukuki tedbirleri almayan kamu kurumlarıdır. Çözüm, kısırlaştırarak hayvanların üreme potansiyelini düşürmek, yeterli ve uygun barınaklar yaparak kontrol altına yaşatmaktır. Çözüm, satış amaçlı izinsiz ve kontrolsüz hayvan üretim ve satışını yasalarla sınırlamak, kontrol altına almaktır. Çözüm; geçici hevesle hayvanı hayvan sahiplenmek, sonrasında sokağa bırakılmasını önlemektir” denildi.
Çevrecilerden sokak hayvanları için çağrı

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği’nin de bileşeni olduğu Doğaya Güç kat Ağı, son günlerde gündemde olan hayvan hakları yasa tasarısı hakkında uyarılarda bulundu.

Açıklamada “Öldürmek sözcüğü rahatsız edici olduğu için çözüm de bulunmuş; uyutmak. Peki, tüm sorunların sorumlusu sokak hayvanları mı? Elbette ki çoğalmalarında hiçbir günahı olmayan hayvanlar değil. Sorumlular yıllardır hayvanları kısırlaştırmayarak, onları sokaklara, şehir dışına, ormanlara, bırakarak çoğalmalarına sebep olan belediyelerdir. Sorumlular kataloglardan, internetten, merdiven altından yasal ve yasa dışı üretimine, satışına ve ticaretine izin verip, heveslerini alıp bıktıktan sonra hayvanları sokağa terk edenlere karşı gerekli idari ve hukuki tedbirleri almayan kamu kurumlarıdır. Çözüm, kısırlaştırarak hayvanların üreme potansiyelini düşürmek, yeterli ve uygun barınaklar yaparak kontrol altına yaşatmaktır. Çözüm, satış amaçlı izinsiz ve kontrolsüz hayvan üretim ve satışını yasalarla sınırlamak, kontrol altına almaktır. Çözüm; geçici hevesle hayvanı hayvan sahiplenmek, sonrasında sokağa bırakılmasını önlemektir” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batmanolaygazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.