Belediye yeni otobüsleri hizmete girdi

Belediye yeni otobüsleri hizmete girdi

Gündem Yayın: 18 Haziran 2023 - Pazar - Güncelleme: 18.06.2023 12:04:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Batman Belediyesi düzenlenen törenle 4 aracı daha filosuna kattı. Aynı törenle köylere de otobüs seferleri başlatıldı.

Batman Belediyesi, Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen törenle İşletme ve İştirakler Müdürlüğü bünyesine 4 körüklü otobüs aracı dahil etti.

Otobüs tanıtım törenine; Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, AK Parti İl Başkanı Av. Akif Gür, belediye başkan yardımcıları, birim amirleri, muhtarlar ve otobüs şoförleri katıldı.

MERKEZDEKİ SEFER SAYISI AZALTILMADAN KÖYLERE SEFERLER BAŞLADI

Hizmete sunulacak yeni otobüslerin hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Milletvekili Nasıroğlu: “Köylerdeki vatandaşlarımızın en temel ihtiyaçlarından biri olan taşımacılığı biraz daha yaygınlaştıracağız. Batman'a hizmet etmede asla geri durmayacağız. Batman ve belediyenin ihtiyacı olan her konuda sayın Valimizle beraber çalışacağız” dedi.

Törende konuşan Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp ise: “Merkezdeki köylerimizle ilgili ulaşım talebi vardı. Biz de bu talep üzerine planlamaya geçtik. Tabi bunun için de bizim kapasiteyi artırmamız gerekiyordu. Köylere sefer yaparsak bu sefer de merkezdeki sefer sayısını azaltmamız gerekiyordu. Ama bunu yapamazdık. Merkezde yaşayan vatandaşlarımızın otobüs seferlerini azaltamayız.  Batman Belediyesi olarak hem merkezdeki seferlerimizi azaltmıyoruz hem de köylerimize yeni otobüs seferlerini başlatıyoruz” şeklinde konuştu. Canalp ayrıca, 2021 yılında 9 milyon 46 bin 95 yolu taşınmışken, 2022 yılında 18 milyon 132 bin 882 yolcu taşınmış olup, 2023 yılının ilk 5 ayında 7 milyon 872 bin 896 yolcu taşıma kapasitesine ulaşıldığını söyledi.

Hizmete alınan 4 adet 18 metre uzunluğundaki körüklü otobüsler toplam 155 yolcu kapasitesine sahip. Batman Belediyesi toplu taşımada 202 şoför ve 78 araç ile 45 mahalle ve 21 köye ulaşım hizmeti verecek.

Yapılan törenin ardından Belediye İşletme ve İştirakler Müdürlüğü bünyesinde hizmet verecek olan otobüsler yapılan şehir turuyla vatandaşlara tanıtıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.