İHD’den gazetemize ziyaret

İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi, gazetemizi zitayeret ederek 1 Eylül Dünya Barış Günü için Atatürk saat 13:30’da düzenleyecekleri kitlesel basın açıklamasına vatandaşların katılmaları yönünde çağrıda bulundu.

Gündem Yayın: 31 Ağustos 2023 - Perşembe - Güncelleme: 31.08.2023 16:08:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

İHD Eş Başkanı Av Ahmet Şiray, Eş başkanı Rumeysa Deniz Kaya, MYK üyesi M.Zeki Tanguner, Gazetemizi ziyaret etti. Gazetemizin haber sorumlusu ile görüşen İHD heyeti, 1 Eylül Cuma Günü Atatürk Parkında gerçekleştirilecek olan 1 Eylül Dünya Barış Günü Etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Heyet, “Dünyada silahlı çatışma ve savaşın etkilerinin bu kadar ağır olduğu bir ortamda insan hakları savunucularının barış hakkını savunması ve barışın inşa edilmesi çalışmalarına katılması, aynı zamanda güçlü bir mücadele gerektirmektedir. Türkiye’de, Kürt meselesinin inkârından vazgeçilerek bu mesele kabul edilmelidir. Kürt meselesinin barışçıl çözümü ile Kürt kimliği ve Kürtçe’nin yasal ve anayasal güvenceye kavuşturulması gerekmektedir. Kalıcı barış için çatışmaların durması, diyalog yollarının açık tutulması, insan hakları ve demokrasi eksenli çözüm arayışlarına imkân sağlanması gerekmektedir. Barışın inşasına giden yolda, insan haklarının temeli olan insan onuru, eşitlik, özgürlük ve adalet asla unutulmamalıdır. Yarın 1 Eylül Dünya barış günü nedeniyle sivil toplum kuruluşlarıyla beraber kitlesel bir basın açıklaması yapacağız. Basın açıklamasının ardından 10 dakika barış oturumu yapacağız ve son olarak beyaz balon uçurup basın açıklamasını sonlandıracağız” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.