Kredi kartı kullanalar dikkat! Yeni dönem pazartesi başlıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bankalara yeni bir talimat göndererek kredi kartlarına yönelik önemli kısıtlamalar getirdi.

Gündem Yayın: 20 Eylül 2024 - Cuma - Güncelleme: 20.09.2024 11:43:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

 Pazartesi günü itibarıyla yürürlüğe girecek bu düzenleme, yalnızca yeni kredi kartı başvurularını değil, mevcut kart kullanıcılarını da etkileyecek.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, daha önce enflasyonla mücadele kapsamında kredi kartı limitlerinin düşürüleceği sinyallerini vermişti. Bu doğrultuda Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile koordineli olarak çalışılarak, kredi kartı limitleri yeniden düzenlenecek. Yeni uygulama, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi ile yürütülen çalışmalar sonucu oluşturulan bir ekibin bankalara anlık geri bildirimler yapmasını da içeriyor.
Düzenlemeyle birlikte bankalar, müşterilerinin kredi kartı limitlerini gözden geçirip, gelirlerine göre yeniden belirleyecek. Aylık gelirin 4 ile 8 katı oranındaki limitler, enflasyonu düşürmek amacıyla beklenenin altında güncellenebilir. Ayrıca, 1 yıldan kısa süredir kullanılan kartlar için limitler, aylık gelirin 2 katı, 1 yıldan uzun süredir kullanılanlar için ise 4 katı olarak sınırlandırılacak.
BDDK’nın koordinasyonunda gerçekleşecek bu uygulamaya uymayan bankalara ise ağır para cezaları kesilecek. Kart limitini aşan kullanıcılar için ise borç taksitlendirme seçenekleri sunulacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.