Mısır hasadında rekolte bekletisi yüksek

Mısır hasadında rekolte bekletisi yüksek

Yayın: 09 Ağustos 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 09.08.2023 15:05:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman Ziraat Odası Genel Sekreteri Ebubekir Doğan, Batman ovasında 90 bin dönümlük 130 bin ton mısır rekoltesi beklediklerini ifade etti.

Gazetemize açıklamada bulunan Batman Ziraat Odası Genel Sekreteri Ebubekir Doğan,” Batman merkez ve ilçelerinde yani Batman ovasında toplam 90 ile 100 bin dönüm arazide mısır ekimi bulunmakta  bu 90 ile 100 bin arasında değişe biliyor, zaman zaman bizim Mısırda Rekolte Beklentimiz iyi. Daha doğrusu rekoltenin çok iyi olacağını düşünüyoruz. Esas bizim 90 bin dönümlük alanda aşağı yukarı 120 -130 bin ton mısır rekoltesi bekliyoruz. Batman için bizim esas beklentimiz fiyat. Mısır Fiyatının biraz yüksek açıklanması çünkü malumunuz son dönemlerde akaryakıta gelen zam işte tohuma, ilaca, gübreye ve hepsi bir birini tetikliyor ve etkiliyor” dedi.

“İYİ BİR FİYAT BEKLİYORUZ”

Konuşmasının devamında Doğan, “Bu zamların çiftinin gelecek senedeki tarlada ekeceği ürün için büyük bir zorlama yaşatacak. Onun için iyi bir fiyat bekliyoruz. Yani bizim rekoltemizde her hangi bir sıkıntı yok. İşte buğdayda da öyleydi. Buğday da işte yağışlar ilk bahar son yağışlar çok iyi olması nedeniyle iyi bir rekolte aldık. Ancak fiyatlar işte 8 nokta 25 civarında belki hatta şu anda belki o fiyatın altına düşmüş. Toprak mahsulleri ofisinden alınanda bir sıkıntı yok.  yani elde edilen ürünler toprak mahsulleri ofisine tesliminde ön ödemelerinde bir sıkıntı yok ancak fiyat beklenenin altında biz dolayısıyla mısırda da fiyat düşüklüğünü pek istemiyoruz.” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.