Nitelikli Dolandırıcılık operasyonu

Nitelikli Dolandırıcılık operasyonu

Asayiş Yayın: 09 Temmuz 2024 - Salı - Güncelleme: 09.07.2024 15:16:00
Editör -
Okuma Süresi: 49 sn.
Takip EtGoogle News

Aralarında Batman’ın da bulunduğu 19 İlde “Nitelikli Dolandırıcılık” suçuna yönelik düzenlenen “DÜĞÜM-1” operasyonlarında 1.748 kişiyi dolandıran 88 şüpheli yakalandı.

Mersin merkezli Hatay, Denizli, Adana, Siirt, Kayseri, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Batman’da düzenlenen operasyonlarda; Sazan sarmalı yöntemiyle araç satışı yapan ve sosyal medya platformları üzerinden “Sahte Ürün” ilanı vererek haksız kazanç sağladığı tespit edilen 57 şüpheli yakalandı. 32’si tutuklandı. 25’i hakkında adli kontrol kararı verildi.  Ayrıca ilk belirlemelere göre suçtan elde edildiği tespit edilen yaklaşık 100 Milyon TL değerinde: 37 adet lüks araç,  17 adet tapu kaydı, 7 adet şirket ortaklık payları,  142 adet banka ve kripto hesabına el konuldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.