Örnek etkinlik

Örnek etkinlik

Yaşam Yayın: 31 Mart 2024 - Pazar - Güncelleme: 31.03.2024 16:40:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun Cezaevinde bulunan kadınların yanında kalmak zorunda olan 0-6 yaş arası çocuklar için sağladığı eğitim materyalleri ve oyuncaklarla başlattığı sosyal sorumluluk projesi ile toplumsal bir ihtiyaca cevap veren önemli bir girişime adım atıldı.

 Projenin sürdürülebilirliği ve etkinliğinin arttırılması açısından Sosyal Bilimler MYO  Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri ile öğretim elemanları tarafından çocuklara ve annelerine yönelik farklı etkinlikler düzenlendi.  Drama, kukla gösterisi, palyaço gösterisi, dans gösterisi ve çocuklara yönelik eğitici oyunların yapıldığı ve çocukların yüzlerinin boyandığı etkinliğe katılan çocuklar ve anneleri eğlenceli anlar yaşadı.

 Sosyal Bilimler MYO öğretim elemanları Öğr. Gör. Suna DENİZ ve Öğr. Gör. Gamze Acıbal : “Çocukların gelişimine katkı sağlayan bu tür etkinlikler ile çocukların yaşamlarının kısıtlı olduğu bir ortamda büyümek zorunda kaldıkları durumları hafifletmekte, erken çocukluk döneminde aldıkları destek ve eğitim sayesinde ileride daha olumlu sosyal ve duygusal yetkinliklere sahip olmalarını sağlamaktadır. Aynı zamanda, bu etkinlikler cezaevindeki annelerle çocukları arasındaki bağı güçlendirecek ve olumlu bir ortamın oluşmasına yardımcı olacaktır.”ifadelerini kullandırlar. Bu etkinliklerin gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyen Sosyal Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Ferhat korkmaz’a teşekkür ettiklerini belirttiler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.