REZAN, “İL GENELİNDE 50 TANE REHABİLİTASYON MERKEZİ VAR”

Batman Türkiye Özel Eğitim Konfederasyonu Batman İl Başkanlığı basınla bir araya gelerek, rehabilitasyon merkezlerine gelen özel gereksinimli bireylere nitelikli eğitim sunabilmek için eğitim ücretlerinin iyileştirilmesi talebinde bulundu.

Yaşam Yayın: 04 Ocak 2024 - Perşembe - Güncelleme: 04.01.2024 12:11:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

 

 

 

 Atatürk Parkı yanında bulunan The Black  Cafe’de  basınla bir araya gelen Türkiye Özel Eğitim Konfederasyonu Batman İl Başkanı Rezan Şaşmaz, “Türkiye geneli özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim alan özel gereksinimli bireylerin nitelikli kaliteli eğitimlerin sürdürülebilmeleri için destek eğitimin seansları  yetersiz olduğunu belirtiyorum. Yapılan ödemelerin yetersiz olduğunu belirtmek istiyoruz. Bundan dolayı işlerimizi sürdüremez duruma gelmekteyiz. Batman il genelinde  50 tane rehabilitasyon merkezi var, 43 tanesi Batman merkezde, Beşiri ilçemizde iki tane var, Kozluk ilçemizde üç tane var, Sason ve Gercüş ilçelerimiz de de birer tane mevcuttur. Merkezlerimizde yaklaşık 6 bin birey özel eğitim ve destek eğitimi almaktadır.

Bu eğitimlerle işitme, görme, otizm, fiziksel, dil konuşma, özel öğrenme, mental  yetersizliği olan özel gereksinimli kardeşlerimize hizmet etmekteyiz.

Yaklaşık bin 100  tane personel çalışmaktadır.  Bunların içerisinde: servis şoförü, hostes, bakıcı, hizmetli, usta öğretici bulunmaktadır. Kurumlarımızda çalışacak eğitim personellerimiz artık asgari ücretle çalışmak zorunda kalmaktadır. Hatta asgari ücreti bile bazen oluyor ki teklif edemeyecek duruma gelmekteyiz. İçerisinde bulunduğumuz şartlardan dolayı eğitim personeli verdiği emeğin karşılığını alamadıkları bilincinde olup üzülmekteyiz. Özel gereksinimli bireylerin eğitim bedeli öğrenci başı 2009’a kadar asgari ücretle eşit vermekteydi. 

2009’dan sonra özel eğitim bireylerine verilen destek eğitimi bedelini,  asgari ücretin üçte birini gerileyerek vermektedir.  Bu da maalesef rehabilitasyon kurumlarının işlerini sürdürebilmelerini zora sokmaktadır.

Çalışacak personele asgari ücreti teklif edilememekte,  verilen ücretin personel çalıştırmaktan zorluk çekmekteyiz. Eğitimci arkadaşlarımız meslektaşlarımız çalışamamaktadırlar ve farklı sektörlere yöneliyorlar. 

 Nitelikli Eğitim personeli görevlerini mesleklerini icra edemediklerinden istedikleri maaşlarını alamadıkları için mesleğini yapamadıklarından dolayı kaybolmaktadırlar” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.