/>
Bulut Kutlu
Köşe Yazarı
Bulut Kutlu
 

Borç yiğidin kamçısıdır’

Yıldız kayarken insanlar dilek tutarlar. Bizim burada ise kayyım öncesi dilek tutulmuştu; “ne olur biz göreve gelirken borç kabarık olmasın.” Dilekler genelde gerçekleşir ama nadiren de olsa bazıları ters gerçekleşir açıklanan borç miktarı 3 milyar TL, anlamanız içim daha da özetleyelim; 102 milyon Dolar… Bu kadar da abartmanın anlamı yok ki. Varsayın 50 milyon Dolar vererek gittiğimiz uzaya iki kere gitmişiz! Ne var bunda yani? Gökyüzünde yıldız kayarken bence bu biraz hızlı kaymış… “Borç yiğidin kamçısıdır’ derler Atalarımız bunu söylerken o dönemlerde tabi ki bilinen fantastik oyuncaklardan biri de kamçı idi. Günümüze kadar gelen kamçı çeşitleri evrim geçirdi. Belediyeye bırakılan eski para ile 3 katrilyon para yiğidin kamçısından çok ucu sivri bir şeye benzemiş! Kayyım cephesi “borç paralarla hizmet yaptık şükredin, bu para belediyenin bir yıllık ödeneği…” diyor. Seçimle yönetime gelenler de belediyenin borç batağına sokulduğunu ima ediyor.  Peki şimdi ne olacak? Bar-bar bağırıyorlar ‘tasarruf’ diye… Belediye bu borcu kapatmadan ek ödenek veya borç para alabilecek mi? Düne kadar ‘itibardan tasarruf olmaz’ diyenler her ne hikmetse ‘tasarrufa’ sardılar… Niye bunu yaptılar? Muhalif belediyeler parasız kalsın, hizmet yapamazsın, mantık bu… Borçlar inkar edilmiyor buna da şükür. Burada bir şey unutuluyor; borçlar açıklandı da şu israf harcamaları da gündeme getirilse ne iyi olacak?  -Seçim öncesi Ramazan yardımı adı altında hazırlanan gıda paketleri kime, nasıl ve kimler tarafından dağıtıldı?  -Kaldırımlara kömür renginde olan ve fosfor kağıtların yapıştırıldığı taşlara ne kadar para verildi? -Kime kaç adet mükerrer ihale verildi?  -Verilen ihaleler emsalleri ile karşılaştırıldı mı?  Kaldırımın üstüne kaldırım, asfaltın üzerine asfalt nasıl ve neden yapılır?  -Binlerce dönüm verimli tarım arazileri neden, hangi düşünce ile imara açıldı? Rant var mıydı? Yok muydu? -Seçimden hemen sonra kimler kurum değiştirdi ve neden emeklilik bir kaçış olarak tercih edildi? -Kimler nasıl işe alındı? Listeler nereden geldi?  -Alım ve yapımları üstlenen firmaların veya kişilerin anatomik, konumsal, düşünsel ve torpilsel haritası çıkarılacak mı? Şehir ışıkları, aydınlatma ihaleleri, sigorta harcamaları dönemin hangi bakanının talimatları ile kime verildi?  Daha birçok soru işaretleri. Borç listesi yayınlanırken bunlarda bir zahmet açıklansa çok iyi olur.  Madem ‘borç yiğidin kamçısı’ ve bu kamçıyı ister istemez sırtımıza vuracaklar bari acı çekerken birileri kıs-kıs gülmesin, hesap vermesini öğrensinler… 
Ekleme Tarihi: 21 Nisan 2024 - Pazar
Bulut Kutlu

Borç yiğidin kamçısıdır’

Yıldız kayarken insanlar dilek tutarlar. Bizim burada ise kayyım öncesi dilek tutulmuştu; “ne olur biz göreve gelirken borç kabarık olmasın.” Dilekler genelde gerçekleşir ama nadiren de olsa bazıları ters gerçekleşir açıklanan borç miktarı 3 milyar TL, anlamanız içim daha da özetleyelim; 102 milyon Dolar…
Bu kadar da abartmanın anlamı yok ki. Varsayın 50 milyon Dolar vererek gittiğimiz uzaya iki kere gitmişiz! Ne var bunda yani? Gökyüzünde yıldız kayarken bence bu biraz hızlı kaymış…
“Borç yiğidin kamçısıdır’ derler Atalarımız bunu söylerken o dönemlerde tabi ki bilinen fantastik oyuncaklardan biri de kamçı idi. Günümüze kadar gelen kamçı çeşitleri evrim geçirdi. Belediyeye bırakılan eski para ile 3 katrilyon para yiğidin kamçısından çok ucu sivri bir şeye benzemiş!
Kayyım cephesi “borç paralarla hizmet yaptık şükredin, bu para belediyenin bir yıllık ödeneği…” diyor. Seçimle yönetime gelenler de belediyenin borç batağına sokulduğunu ima ediyor. 
Peki şimdi ne olacak? Bar-bar bağırıyorlar ‘tasarruf’ diye… Belediye bu borcu kapatmadan ek ödenek veya borç para alabilecek mi? Düne kadar ‘itibardan tasarruf olmaz’ diyenler her ne hikmetse ‘tasarrufa’ sardılar… Niye bunu yaptılar? Muhalif belediyeler parasız kalsın, hizmet yapamazsın, mantık bu…
Borçlar inkar edilmiyor buna da şükür. Burada bir şey unutuluyor; borçlar açıklandı da şu israf harcamaları da gündeme getirilse ne iyi olacak? 
-Seçim öncesi Ramazan yardımı adı altında hazırlanan gıda paketleri kime, nasıl ve kimler tarafından dağıtıldı? 
-Kaldırımlara kömür renginde olan ve fosfor kağıtların yapıştırıldığı taşlara ne kadar para verildi?
-Kime kaç adet mükerrer ihale verildi? 
-Verilen ihaleler emsalleri ile karşılaştırıldı mı? 
Kaldırımın üstüne kaldırım, asfaltın üzerine asfalt nasıl ve neden yapılır? 
-Binlerce dönüm verimli tarım arazileri neden, hangi düşünce ile imara açıldı? Rant var mıydı? Yok muydu?
-Seçimden hemen sonra kimler kurum değiştirdi ve neden emeklilik bir kaçış olarak tercih edildi?
-Kimler nasıl işe alındı? Listeler nereden geldi? 
-Alım ve yapımları üstlenen firmaların veya kişilerin anatomik, konumsal, düşünsel ve torpilsel haritası çıkarılacak mı?
Şehir ışıkları, aydınlatma ihaleleri, sigorta harcamaları dönemin hangi bakanının talimatları ile kime verildi? 

Daha birçok soru işaretleri. Borç listesi yayınlanırken bunlarda bir zahmet açıklansa çok iyi olur. 
Madem ‘borç yiğidin kamçısı’ ve bu kamçıyı ister istemez sırtımıza vuracaklar bari acı çekerken birileri kıs-kıs gülmesin, hesap vermesini öğrensinler… 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batmanolaygazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.