/>
dicle elektrik
Şehmus Ustabaşı
Köşe Yazarı
Şehmus Ustabaşı
 

NERDEN NERYE GELDİK

Merhaba değerli okurlar Bu günkü yazım yeni yetişen gençlikle ilgili. Gerçekten şimdiki gençlik ile eski gençlik arasında dağlar kadar fark var.  30 yıl geriye baktığımızda O dönemin gençleri belki şimdiki gençler gibi sosyal medya, cep telefonları gibi bilgi teknolojisine sahip değildilerdi, ama saygılıydılar. Çünkü o dönemin gençleri geceleri gece geç vakitlere kadar dışarı çıkmaz en önemlisi büyüklerine sevgi ve saygı gösterirdi. Gençler baba sözü dinler ve babalarının karşısında daha saygılı bir şekilde otururdu, sigara asla içmezlerdi, laf dinlerlerdi, ama şimdiki gençler öyle mi? Bir kelime söyle bin cevap işit.40 yıl önce Batman ilçeydi ve gelişmemişti, o dönem en yüksek kat sayısı iki veya üçü geçmezdi. Araç sayısı pek yoktu, gençler kışın çamur yazın ise toz içinde kalırdı ama yinede mutluydular. Cafe, Oyun Salonları, lüks alış veriş merkezleri yoktu, lüks pastaneler yoktu düşünün o dönem sadece TRT. 1 televizyonu vardı oda tek kanaldı. Ama o dönemin gençleri mutluydu. Şimdiki gençler öylemi. Günümüzün gençleri çok şanslı ama kıymetini bilmiyorlar. Televizyonumu izlemek istiyorlar bin kanal var istediklerini izliye biliyorlar, şimdiki gençler tüm Dünya nimetlerinden faydalana biliyor. Ceplerinde Baba parası altlarında lüks araçlar, har vurup harman savuruyorlar. Gece geç vakitlere kadar geziyorlar. Bu kadarla yetinseler, baba karşısında sığara içmeler, baba veya anne nerede kaldın oğlum deyince vay sen misin bunu diyen, anne ve babalarını dövmedikleri kalıyor.  Geleceğimizi emanet edeceğimiz Yaşlıları teslim edeceğimiz bir nesilden bahsediyorum Sanki ölünceye kadar baba parası yiyeceklermiş gibi Geleceklerini düşünmeyen heba eden bir gençlik İleri de çok pişman olacaklar belki de En güzel çağlarını en verimli günlerini Bu şekilde harcadıkları için çok pişman olacaklar. HOŞÇA KALIN
Ekleme Tarihi: 07 Eylül 2023 - Perşembe
Şehmus Ustabaşı

NERDEN NERYE GELDİK

Merhaba değerli okurlar Bu günkü yazım yeni yetişen gençlikle ilgili. Gerçekten şimdiki gençlik ile eski gençlik arasında dağlar kadar fark var.  30 yıl geriye baktığımızda O dönemin gençleri belki şimdiki gençler gibi sosyal medya, cep telefonları gibi bilgi teknolojisine sahip değildilerdi, ama saygılıydılar. Çünkü o dönemin gençleri geceleri gece geç vakitlere kadar dışarı çıkmaz en önemlisi büyüklerine sevgi ve saygı gösterirdi. Gençler baba sözü dinler ve babalarının karşısında daha saygılı bir şekilde otururdu, sigara asla içmezlerdi, laf dinlerlerdi, ama şimdiki gençler öyle mi? Bir kelime söyle bin cevap işit.40 yıl önce Batman ilçeydi ve gelişmemişti, o dönem en yüksek kat sayısı iki veya üçü geçmezdi. Araç sayısı pek yoktu, gençler kışın çamur yazın ise toz içinde kalırdı ama yinede mutluydular. Cafe, Oyun Salonları, lüks alış veriş merkezleri yoktu, lüks pastaneler yoktu düşünün o dönem sadece TRT. 1 televizyonu vardı oda tek kanaldı. Ama o dönemin gençleri mutluydu. Şimdiki gençler öylemi. Günümüzün gençleri çok şanslı ama kıymetini bilmiyorlar. Televizyonumu izlemek istiyorlar bin kanal var istediklerini izliye biliyorlar, şimdiki gençler tüm Dünya nimetlerinden faydalana biliyor. Ceplerinde Baba parası altlarında lüks araçlar, har vurup harman savuruyorlar. Gece geç vakitlere kadar geziyorlar. Bu kadarla yetinseler, baba karşısında sığara içmeler, baba veya anne nerede kaldın oğlum deyince vay sen misin bunu diyen, anne ve babalarını dövmedikleri kalıyor. 
Geleceğimizi emanet edeceğimiz Yaşlıları teslim edeceğimiz bir nesilden bahsediyorum Sanki ölünceye kadar baba parası yiyeceklermiş gibi Geleceklerini düşünmeyen heba eden bir gençlik İleri de çok pişman olacaklar belki de En güzel çağlarını en verimli günlerini Bu şekilde harcadıkları için çok pişman olacaklar.
HOŞÇA KALIN

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batmanolaygazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.