'Su varlıkları koruma altına alınsın’

'Su varlıkları koruma altına alınsın’

Gündem Yayın: 20 Mart 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 20.03.2024 14:43:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, ‘Dünya su günü’ nedeniyle yazılı açıklamada bulundu.

Su varlıklarını tüketen, kirleten tüm projelere son verilmesi gerektiğini belirten Argunağa, “Birleşmiş Milletler tarafından 1993 yılında alınan kararla 22 Mart Dünya Su Günü ilan edilmiştir. Dünyadaki tatlı içilebilir suların önemine ve su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimine dikkat çekmeyi, bireysel ve toplumsal bilinçlenmeyi hedefleyen gün nedeniyle ülke ve il yöneticilerimizi, milletvekillerimizi, sivil toplum ve demokratik kitle örgütlerimizi, basınımızı, bizleri yönetmeye talip olanları ve halkımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz.

“SU VARLIKLARINI KİRLETEN PROJELERE SON VERİLMELİ”

Su varlıklarının ve hizmetlerinin özelleştirilmesi, metalaştırılması ve ticarileştirilmesine hayır diyoruz. Su varlıklarını tüketen, kirleten tüm projelere son verilmesini ve su varlıklarının ve ormanlık alanların mutlak koruma altına alınmasını, suya tüm canlıların eşit biçimde erişiminin garantilenmesi için su hakkımızın anayasal güvence altına alınmasını, suyun yönetimine yerellerde demokratik ve etkin bir katılım sürecini talep ediyoruz. Suya erişimin bir insan hakkı olarak anayasal güvence altına alınmasını ve musluklardan içilebilir nitelikte suyun kamusal bir hizmet olarak sunularak temel insan ihtiyaçlarına yetecek miktarda suyun ücretsiz verilmesini ve tüm bu adımların kamu kaynaklarınca finanse edilmesini talep ediyoruz. Bizler ‘Kâr değil önce insan ve doğa’ diyoruz. Dünya Su Günü’nde susmayıp, su hakkımızı ve yaşamı savunmaya kararlı olduğumuzu bir kez daha dile getiriyoruz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.