Kozluk domatesi markalaşıyor

Kozluk domatesi markalaşıyor

Gündem Yayın: 01 Mayıs 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 01.05.2023 15:46:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Kozluk’ta yetişen yöresel ürünlerinden biri olan “Kozluk Domatesi”nin tanıtımı için Kozluk kaymakamlığı harekete geçti. Kaymakamlık “Kozluk’un Meşhur Lezzetleri” sloganıyla yürüttüğü markalaşma çalışması kapasında ilçede yetişen domates için coğrafi işaret başvurusunda bulundu.

Ata tohumu organik ''Kozluk Domatesi'' ilçenin kuzeyinde yer alan dağlık bölgede bulunan Gümüşörgü, Yedibölük, Bölükkonak, Kayadibi, Geyikli, Alıçlı, Yazılı, Yenidoğan, Akçalı, Akçakışla, Kulludere, Beşkonak, Dere ve Kıratlı köylerinde yetişiyor. Kozluk Domatesi çeşit olarak kendine has tat ve aromasıyla iyi bakıldığında 2 kilonun üzerinde meyve ağırlığına ulaşabiliyor.

“BAŞVURUMUZU YAPTIK”

Kozluk domatesi için coğrafi işaret başvurusunda bulunduklarını aktaran Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör, “halkımızın geçim kaynağı bu güzel ürünümüz domatesimiz ile ilgili de markalaşma çalışmalarına başladık. İlgili ürünler için Coğrafi İşaret ve Marka Tescili başvurularımızı yaptık. Bu kapsamda da ürünlere özgü sloganlar oluşturulacak ve marka tescili ve coğrafi işaret alınması ile ilgili de gerekli mercilere resmî müracaatları yaptık” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.