Üniversite’de sanal teknoloji atağı

Üniversite’de sanal teknoloji atağı

Gündem Yayın: 14 Eylül 2023 - Perşembe - Güncelleme: 14.09.2023 17:43:00
Editör -
Okuma Süresi: 52 sn.
Takip EtGoogle News

Batman Üniversitesi Güney Florida Üniversitesi işbirliğiyle Gastronomik turizm ve rehberlik eğitiminde sanal gerçeklik kullanımı uygulamasını başlattı.

Dünya Turizminde yeni trendler Turizm teknolojilerindeki gelişmeler ve sanal artırılmış gerçeklik gözlüğü (VR) lansmanı yapıldı. Programda Öğrenciler sanal gözlükle yemek hazırlamanın yanı sıra rehberlik konusunda da sanal beceri yaptılar. Programda konuşan Batman üniversitesi Rektörü İdris Demir "Batman Üniversitesi olarak yine bir ilki gerçekleştiriyoruz. Türkiye'de ilk olarak yapıla gelen bir uygulama. Gastronomik turizm ve rehberlik eğitiminde sanal gerçeklik kullanımını uygulamasını başlatıyoruz. Eğitimde yenilikçi yaklaşımları bu anlamda öğrencilerimizle buluşturuyor olmanın gururunu ve sevincini yaşıyoruz.”dedi. Daha sonra konuşan Universty of south Florida öğretim üyesi Prof. Dr. Cihan Çobanoğlu uygulamanın tanıtımını yaptı.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.