Engelsiz Yaşam Merkezi inşaatı sürüyor

Engelsiz Yaşam Merkezi inşaatı sürüyor

Gündem Yayın: 24 Mart 2024 - Pazar - Güncelleme: 24.03.2024 15:29:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman Belediyesi tarafından yapımına başlanan ve 7 ayrı engel branşındaki vatandaşlara hizmet verecek olan 4 bin 200 m2 toplam alana sahip Engelsiz Yaşam Merkezi inşaatı hız kesmiyor.

Tilmerc Mahallesi’nde 7 dönümlük bir alan üzerine yapımına başlanan EYM Binası; 11 bireysel oda, 5 grup odası, 6 atölyesi, 1 yarı olimpik yüzme havuzu, fizyoterapi, ergonomi, uzay terapi, duyu belirleme, su terapisi çok amaçlı salon ve oyun salonlarını bünyesinde barındıracak. Bu merkez faaliyete geçtiği zaman; görme engelliler, işitme engelliler, konuşma engelliler, bedensel engelliler, zihinsel engelliler, özel öğrenme güçlüğü çekenler ve gelişim bozukluğu yaşayan bütün 7 ayrı engelli branşındaki vatandaşlara hizmet verecek.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ BU YIL HİZMETE GİRECEK

Geçtiğimiz günlerde Batman Belediyesi tarafından düzenlenen “Akülü Tekerlekli Sandalye Dağıtım Töreni”nde konuşan Batman Belediye Başkan V. Ekrem Canalp: “Engelsiz Yaşam Merkezi inşaatımız hızla devam ediyor. Uzman personellerimizin gözetimi altında engelli vatandaşlarımızın hayata tutunabileceği bir alan yaratıyoruz. Bu merkezimiz 1 yıl içerisinde hizmete geçecek, vatandaşlarımıza en büyük hizmetimiz olacaktır.” Dedi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.