Yeni Besleme Evleri yapılacak

Yeni Besleme Evleri yapılacak

Gündem Yayın: 17 Nisan 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 17.04.2024 14:07:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Sason’da İpekböcekçiliğini geliştirme kapsamında ilçe Koza Birlik Temsilcisi M. Zülkif Aktaş, İlk dağıtım 20 Nisan ikinci dağıtım da 26 Nisan'da olacağını söyledi.

Bu sene geçen seneden çok daha iyi olacak üretimi en az üç katına Çıkaracağız. Kaymakamlık ve tarımın desteği ile GAP’tan köylere besleme evleri yapılacağını söyleyen Aktaş, “Geçen yıllarda üretimi bırakan üreticiler tekrardan üretime kazandırıldı. İpekböceği üretici sayısı arttı. Kozanın fiyatının da bu yıl 800tl ile bin TL arasında olacağı düşünülüyor.”

İPEKBÖCEĞİ ÜRETİCİ SAYISI ARTTI

Kırsalda yaşayan ailelere kısa vadede iyi bir getiri sağlayacağını dile getiren Aktaş, “Üretim her yıl nisan ayı ile başlayıp mayıs ayı sonu gibi yaklaşık 35-40 gün sürmekte ve yetiştirmesi için kısa sürede ek bir gelir kaynağı oluşturmaktadır. Bir kutu ipek böceğinde yaklaşık 20 bin yumurta bulunmakta, yaklaşık 400-500 kilogram yaprak tüketmekte ve 30-35 kilogram yaş ipek kozası elde edilmektedir. Bu sene gençlerimizin ipekböcekçiliği üretimine başlaması sevindiricidir. Amacımız daha fazla aileye ulaşıp ilçe ekonomisini canlandırmaktır. Yetiştirici mevcut işini sürdürerek ek gelir olarak ipekböceği yetiştiriciliğini evinin bir odasında rahatlıkla yapabilmektedir. Yetiştiricilikte kullanılan malzemelerin birçoğunu herkesin evinde bulunan malzemelerden olduğundan, yetiştirme maliyeti hiç yok denecek kadar çok düşük seviyededir. Üretimin artmasıyla beraber önümüzdeki yılda bayanlara dokuma öğretilmeye başlanacak” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.