Şanslı öğrenciler kurayla belirlendi

Şanslı öğrenciler kurayla belirlendi

Gündem Yayın: 17 Nisan 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 17.04.2024 14:02:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği ‘Bir Günde bin yıl tarih ve medeniyet’ gezisine katılım sağlayacak 1 kız ve 1 erkek öğrenci yapılan kura sonucu belirlendi.

Yapılan kura çekiminde Eğitim, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Şube Müdürü Hüseyin Onat, başvuru yapan öğrenciler ile eğitim personelleri hazır bulundu.  Eğitim, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Şube Müdürü Hüseyin Onat yaptığı açıklamada; “Gençlik ve Bakanlığımıza bağlı yurtlarımızda kalan öğrencilere tarih bilincini kazandırmak, öğrenciler arasında birlik, beraberlik, kardeşlik duygularını geliştirmek, gençlerin medeniyet beşiği Mezopotamya’nın tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetmelerini sağlamak amaçlanıyor. İl Müdürlüğümüze bağlı yurtlarımızda kalan öğrencilerimizin başvurularını aldık. ‘Bir günde bin yıl tarih ve medeniyet’ gezisine katılım sağlayacak şanslı bir kız ve bir erkek öğrencimizi belirledik. 81 İlden 81 kız ve 81 erkek olmak üzere Mardin ve Diyarbakır gezisine Türkiye genelinde 162 öğrenci katılım sağlayacaktır. Yaptığımız kura sonucunda kız öğrencilerden Esra Dağ asil, Buse Ertan ise yedek olarak belirlendi. Erkek asil öğrenci Ali İhsan Demirel olurken, yedek öğrenci ise Ersin Bilmez oldu. Bakanlığımızın bu tür kültürel projelerinin devamın gelecektir. Şimdiden öğrencilerimize iyi gezmeler diliyorum.” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.