TANRIKULU "TÜRKİYE'NİN BİRİNCİ PARTİSİ OLDUK"

TANRIKULU "TÜRKİYE'NİN BİRİNCİ PARTİSİ OLDUK"

Siyaset Yayın: 08 Nisan 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 08.04.2024 16:43:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

 

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Batman'a gelen ve akabinde partisinin il binasında yerel ve ulusal basın temsilcileriyle seçim değerlendirmesi yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Türkiye'nin her coğrafyasında başarılı sonuçlar aldık ve Türkiye'nin Birinci Partisi olduk," dedi.

“SOSYAL BELEDİYECİLK YAPACAĞIZ”

CHP il binasında gazetecilere bilgi veren CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu:"Türkiye'nin her coğrafyasında başarılı sonuçlar aldık ve Türkiye'nin Birinci Partisi olduk. Bizim açımızdan ve Türkiye açısından çok önemli bir sonuç.

İktidara bir fren yaptı ve Türkiye'nin önemli bir kısmını, nüfusunun neredeyse yüzde 65'e yakınını, milli gelirin neredeyse yüzde 85'e yakınının verildiği yerlerde Cumhuriyet Halk Partisi birinci parti oldu ve yerel iktidar oldu. Bu yerel iktidar üzerinden biz hem muhalefetimizi yapacağız hem de bu coğrafyada yaşayan yurttaşlarımıza belediyeciliğin nasıl yapıldığını, sosyal belediyeciliğin, halkçı belediyeciliğin nasıl yapıldığını bir kez daha hem görevi devam eden belediyelerde hem de yeni aldığımız belediyelerde göstereceğiz,” dedi.

 

 

" KAYYUM YÖNETİMİNE SON VERİLMESİ ÖNEMLİ"

 

Batman ve Merkezde kayyum yönetimine son verilmiş olmasının kendi açılarından önemli olduğuna dikkat çeken CHP'li Milletvekili Tanrıkulu, " Seçimde yeni gelmiş belediye başkanları göreve başladılar. Bizim açımızdan çok önemli olan da Batman'da Hasankeyf Belediyesinin CHP'li adayımızca alınmış olmasıdır. Sonuçta bölgede ve Batman'da idare temsilinin yolunu da Hasankeyf ten açtık. O yüzden de hem yönetimi hem de seçilen arkadaşlarımı kutluyorum" dedi. 

 

TANRIKULU,  CHP HASANKEYF BELEDİYE BAŞKAN TUTUŞ'U ZİYARET ETTİ

 

Parti binasında düzenlediği basın açıklamasının ardından Hasankeyf'e geçen CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP Hasankeyf Belediye başkanlığını kazanan Hamit Tutuş'u makamında ziyaret ederek tebrik edip başarı dileklerini sundu. Milletvekili Tanrıkulu'na CHP Batman İl Başkanı Adnan Yasar ve il teşkilatı da eşlik etti. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.