Batman’da iki aylik asayiş olayları açıklandı

Batman’da iki aylik asayiş olayları açıklandı

Gündem Yayın: 02 Nisan 2024 - Salı - Güncelleme: 02.04.2024 14:55:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Batman Valisi Ekrem Canalp, düzenlediği basın açıklamasıyla Batman’da son iki ayda gerçekleştirilen asayiş ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

ASAYİŞ OLAYLARINDA YÜZDE 18’LİK DÜŞÜŞ 

Batman Valisi Ekrem Canalp, Valilik binasında Emniyet Müdürü İbrahim Kaba ve Jandarma İl Komutanı Albay Adem Taşkın ile birlikte asayiş toplantısı düzenledi. Batman asayişi ile ilgili kamuoyunu bilgilendiren Vali Canalp “Jandarmamızın terörle mücadele kapsamında yapmış olduğu operasyonel rakamlara göre 2023 yılı içerisinde 1170 operasyon 2024 yılı içerisinde de 284 operasyon gerçekleştirilmiş durumdadır. Asayiş olaylarına baktığımız zaman 2023 yılının Mart ayı ile 2024 yılının Mart ayını karşılaştırdığımız zaman asayiş olaylarında ilimizdeki toplam asayiş olaylarında yüzde 18’lik bir azalış meydana geldiğini ifade etmek isterim. Meydana gelen asayiş olaylarının da yüzde 89’u aydınlatılmış durumdadır. Mal varlığına karşı işlenen suçlarda toplamda yüzde 42’lik bir düşüş meydana gelmiştir. Özellikle iş yerinde ve kurumdan hırsızlıklarda alınmış olan tedbirler karşılığını göstermektedir. Yüzde 69’luk bir azalma meydana gelmiştir” dedi.

1124 ŞAHIS YAKALANDI

Vali Canalp “Mart ayı içerisinde mahkemelerce haklarında arama kaydı bulunan toplam 1124 şahıs yakalanmıştır. Yakalanma oranlarında da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 79’luk bir artış meydana gelmiştir. Narkotik suçlarda mart ayı içerisinde uyuşturucu madde sattığı tespit edilmiş olan toplam 20 şüpheli şahıs yakalanmış ve bu şahıslar tutuklanmıştır. Narkotik vaka analiz sistemimize dayalı olarak da toplam 12 şüpheli şahıs hakkında da adli işlem yapılmıştır” dedi.

ELE GEÇİRİLEN UYUŞTURUCU MİKTARI AÇIKLANDI

Vali Canalp “Yakalamış olduğumuz uyuşturucu miktarları da şu şekildedir. Mart ayı içerisinde 26 bin 832 gram skank maddesi, 5 bin 239 gram da esrar maddesi yakalanmıştır. Bu operasyonlar esnasında 33 tabanca ve 1 tüfek ele geçirilmiştir. Metanfetamin ve bonzai yakalamalarımız da bulunmaktadır.

Siber suçlarla mücadele kapsamında mart ayı içerisinde 128 şahsa adli işlem yapılmış, 17 şahısta siber suçlarla mücadele kapsamı içerisinde tutuklanmıştır” dedi.

KAÇAKÇIĞA GEÇİT VERİLMEDİ

Vali Canalp “Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele’de toplam 79 şahsa adli işlem yapılmıştır, 21 in 684 litre kaçak akaryakıt ele geçirilmiştir, 4 tabanca, 2 uzun namlulu silah, 5985 paket kaçak sigara ve 74 kaçak cep telefonu ele geçirilmiştir” dedi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.