Fiyatı Çeyrek altınla yarışıyor

Fiyatı Çeyrek altınla yarışıyor

Gündem Yayın: 15 Nisan 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 15.04.2024 14:02:00
Editör -
Okuma Süresi: 46 sn.
Takip EtGoogle News

Yüksek kesimlerde yetişen ve birçok hastalığa iyi geldiğine inanılan zuzubak bitkisinin kilo fiyatı çeyrek altınla yarışıyor.

Yemeklerde baharat olarak tüketilen zuzubak otu, kilogramı 2 bin 400 liradan alıcı buluyor. Şifalı bir bitki olarak bilinen zuzubak otu, bölgede azalması nedeniyle fiyatının yüksek olduğu tahmin ediliyor. En önemli özelliklerinden biri söktürücü olarak bilenen bu otun faydaları saymakla bitmez. Zuzubak otunun sadece mart ayının sonlarında ve nisan ayında yeşerdiğini söyleyen vatandaşlar, hastalıklara iyi geldiğini dile getirdiler. Nisan ayının başlarında yüksek kesimlerde karların erimesiyle birlikte ortaya çıkan zuzubak otu, kısa süreliğinde olsa vatandaşların geçim kaynağı oldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.