10 BİNLER ALANA SIĞMADI

10 BİNLER ALANA SIĞMADI

Gündem Yayın: 21 Nisan 2024 - Pazar - Güncelleme: 21.04.2024 15:43:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman’da, Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştiriler Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen ‘Cihat Önderi Hazreti Muhammed' mitingine on binlerce kişi katıldı.

Batman Şehirlerarası otogar bitişiğindeki mevlit alanına on binlerce vatandaş salavat ve tekbirler getirerek Peygamber efendimizi andı. Kadın, erkek, yaşlı, çocuk, herkesimden oluşan kalabalık bir kitle, alanda bir araya gelerek ‘Cihad’ temalı etkinlikte coşkulu bir atmosferde Peygamber efendimize sevgi ve bağlılıklarını gösterdiler. Mevlid-i Nebi etkinliğine Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Molla Besir Şimşek'in yanı sıra, HÜDA PAR Genel Başkan Vekili İshak Sağlam, Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, alimler, kanaat önderleri, STK'lar, siyasi parti temsilcileri ve onbinlerce vatandaş katıldı.

“FİTNE KALMAYINCAYA KADAR ONLARLA CİHAD EDİN”

Programda konuşan Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Molla Beşir Şimşek, "Bugün Kuran-ı Kerim'de 88 tane ayet İslamda cihadı anlatıyor, müslümanlara cihad yapmayı emrediyor, 99 ayet de namaz ve ibadetlerden bahsediyor. Cihad sadece savaştan ibaret değildir; tam tersine cihad, fitnenin önüne geçmek için yapılan bir ibadettir. Allah Teala buyuruyor ki, kafirlerle fitne kalmayıncaya kadar onlarla cihad edin. Yani bütünüyle din Allah'ın oluncaya kadar cihad edin, diye buyuruyor” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.