‘Kadınlar adet düzensizliğine dikkat etmeli’

Özel Batman Yaşam Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Güneş Uzun, kadınların adet düzensizliğine dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Sağlık Yayın: 21 Mart 2024 - Perşembe - Güncelleme: 21.03.2024 14:46:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

 ‘Kadınların yaşamlarının önemli bir parçası olan adet döngüsü, vücutlarının sağlıklı bir şekilde işlediğinin bir göstergesi olarak kabul edilir.’ diyen Özel Batman Yaşam Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Güneş Uzun; “Ancak, bazı kadınlar zaman zaman adet düzensizliği yaşayabilirler. Adet döngüsündeki bu tür değişiklikler, genellikle kadınların yaşamlarını etkileyen önemli bir sağlık sorununun işareti olabilir. Adet düzensizliği, adet döngüsünün uzunluğunda, yoğunluğunda veya düzenliliğindeki herhangi bir değişikliği ifade eder. Bu değişiklikler, âdetin gecikmesi, sıklaşması, azalması veya aşırı kanama gibi belirtilerle ortaya çıkabilir. Peki, adet düzensizliği neden olur? Adet düzensizliğinin birçok potansiyel nedeni vardır. Bunlar arasında hormonal dengesizlikler, polikistik over sendromu (PCOS), tiroid sorunları, aşırı stres,aşırı egzersiz, kötü beslenme alışkanlıkları ve bazı ilaçların yan etkileri yer alır. Sonuç olarak, adet düzensizliği sadece bir rahatsızlık değil, altında yatan ciddi sağlık sorunlarının bir işareti olabilir. Bu nedenle, kadınlar adet döngülerinde herhangi bir belirgin değişiklik fark ettiklerinde, bir uzmana danışmalı ve gerektiğinde tedavi almalıdırlar” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.